Hariju i Megan teško da se odreknu titula: I dalje se potpisuju sa "kraljevska visočanstva"

Hari i Megan ostali bez titula ali se i dalje tako potpisuju

  • 4
Kraljica Elizabeta,Hari i Megan, Britain Royals Prince Harry

Princ Hari i Megan Markl / Foto: Tanjug/AP

Iako je juče objavljeno u zvaničnom saopštenju Bakingemske palate da se princ Hari i princeza Megan Markl više se neće služiti svojim kraljevskim titulama niti će dobijati novac od kraljevske porodice, oni se toga još uvek ne pridržavaju.

Naime, samo par minuta nakon što je saopštenje iz Palate ugledalo svetlost dana, Megan i Hari su na svom sajtu "Sussex Royal" pustili objavu o promenjenim ulogama u kraljevskoj porodici i potpisali se kao "njihovo kraljevsko visočanstvo", iako su te uloge upravo lišeni, piše Dejli mejl.

Oni će od sada biti imenovani samo kao vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, bez epiteta "njihovo kraljevsko visočanstvo".

Svetska javnost odmah je ovo prokomentarisala kao provokaciju, a iako je prošlo 12 sati od objave, Hari i Megan ovu "grešku" nisu ispravili.

Kraljica Elizabeta,Hari i Megan, Britain Royals Prince Harry

Teško im je da se odreknu titula: Megan Markl i princ Hari Foto: Tanjug/AP

Takođe, kako prenosi BBC, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa rekli su da nameravaju da nadoknade novac za popravku Frogmora, kuće koju su koristili, a ona će ostati njihov dom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U pitanju je novac poreskih obveznika koji su iskoristili da bi renovirali svoj dom. Oni bi trebalo da vrate oko 2,4 miliona funti, koliko je uloženo u sređivanje imanja koje se nalazi nedaleko od Vindzora.

Novi aranžman stupa na snagu na proleće ove godine, saopštila je Palata.

U najnovijem saopštenju kraljica je rekla da je zadovoljna jer je nakon "višemesečnih kontroverzi i nagađanja" pronađen konstruktivan put za njenog unuka i njegovu porodicu.

- Hari, Megan i Arči će uvek biti mnogo voljeni članovi moje porodice. Prepoznajem izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u poslednje dve godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom. Želim da im se zahvalim na predanom radu u ovoj zemlji, u zajednici i šire, i posebno sam ponosna na to što je Megan tako brzo postala član porodice. Svi se nadamo da će im današnji sporazum omogućiti da započnu izgradnju srećnog i mirnog novog života - poručila je Elizabeta II.

Iako više zvanično neće moći da predstavljaju kraljicu, par je naglasio da će i dalje podržavati krunu i Elizabetu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caki

    19. januar 2020 | 18:09

    Pa ko su oni bez titule i koga bi zanimali!

  • Tanja

    19. januar 2020 | 20:22

    Sve je to ok. Samo me zanima o kakvom to predanom radu za zemlju prica baba? Gde je to hari i sta radio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA