≫ 

Bogat kriminalni dosije: Ko su Stamatović i Dedović, brutalno ubijeni škaljarci u Atini

Mafijaško ubistvo dogodilo se naočigled dece

  • 16
Igor Dedović, Stamatović Stevan Foto: MUP RS

Dvojica večeras ubijenih pripadnika škaljarskog klana, u egzekuciji kakva se ne pamti u Atini, bili su u bekstvu i odavno ogrezli u kriminalne radnje. Za njima su raspisane poternice, a dovode se u vezu sa više različitih mafijaških obračuna, stvaranja kriminalnih grupa, sumnje da su i sami učestvovali u ubistvima i eksplozijama na crnogorskom i srpskom asfaltu.

Stamatović: Saradnik škaljaraca u bekstvu

Stamatovićevo ime sve više se čulo u javnosti 2016. godine, kada ga je srpska policija tražila kao pripadnika "zagoričke grupe", klana iz Podgorice, zbog sumnje da je sa jednim sauočesnikom bio umešan u ubistvo Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi.

On je na dan ubistva bio u Beogradu, a potom se sklonio, verovalo se van zemlje, ali nije otišao natrag u Crnu Goru.

Stamatović Stevan Foto: MUP RS

"Zagorička grupa" je u to vreme bila blisko povezana sa škaljarskom grupom iz Kotora. Ona je, inače, od 2013. vodila rat sa kavačkim klanom zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Španiji.

Stamatović je i u crnogorskoj policiji bio poznat kao "bezbednosno interesantna osoba", kao neko ko je bio blizak vođama škaljarskog klana.

On je saslušavan u istrazi o podmetanju eksploziva ispod automobila Podgoričanina Milana Vujotića u februaru 2015. godine.

Stamatović Stevan  Igor Dedović, pucnjava ubistvo Atina Dedović i Stamatović izrešetani u taverni u Atini Printskin: Youtube/OneTV

Krajem aprila 2015. godine, Stamatović je ponovo saslušavan u istrazi zbog ubistva bivšeg poslanika Saše Markovića u Budvi.

Međutim, za Stevanom Stamatovićem u julu 2017. godine bila je raspisana poternica, zbog sumnje da je oformio kriminalnu grupu koja je pokušala da ubije Radoicu Zekovića krajem maja iste godine.

Njemu je, potom, suđeno u odsustvu, kao orgaizatoru petočlane kriminalne grupe. Naime, zbog stvaranja kriminalne organizacije, pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja, na optuženičkoj klupi su se napšli Milan Lješnjak, Podgoričanin Đorđije Božović (27) i Beranci Dejan Deletić (25), Aleksandar Bojović (24) i Stefan Balević (25).

Dedović: Neprikosnoveni šef kotorskog škaljarskog klana

Igor Dedović slovi za neprikosnovenog šefa kotorskog škaljarskog klana. Škaljarski klan je, pokazuju operativni podaci, praktično "filijala" grupe Luke Bojovića u Crnoj Gori.

Povezanost Bojovića sa Dedovićem, ali i braćom Igorom i Jovanom Vukotićem, odavno je poznata. Vukotić je u Srbiji osuđen zbog lažnih dokumenata.

Igor Dedović Foto: MUP RS

Crna Gora je raspisala nacionalne poternice za Igorom Dedovićem i Jovanom Vukotićem 13. februara 2019. godine. Poternice su raspisane zbog sumnje da su njih dvojica sa Milićem Minjom Šakovićem u martu 2016. godine pucali na Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Stupar je ranjen u vatrenom obračunu u Kotoru marta 2016. godine. Napadač je, kako je tada saopšteno, pucao u Stupara s leđa i teško ga ranio, dok Radonjić nije povređen. Njih dvojica su pripadnici kavačkog klana.

Video: Policajac koji je uhapsio El Čapovog sina izrešetan sa 150 metaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vec se znamo

    19. januar 2020 | 23:01

    Zemlja koja je zasnovana na svercu i kriminalu nijedne blagodeti nemoze dati od onoga na cemu je zasnovana

  • JO

    19. januar 2020 | 22:56

    Baš ih je krenulo a tek je početak godine.

  • Душан Краишник

    19. januar 2020 | 22:56

    Како сијеш дако жењеш,,, ајд здраво

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA