≫ 

Iz zatvora u Paragvaju pobeglo 75 robijaša iz najveće kriminalne grupe: Čuvari im pomogli

Ova kriminalna grupa bavi se trgovinom narkoticima i oružjem

  • 0

Iz zatvora na istoku Paragvaja blizu granice s Brazilom pobeglo je 75 zatvorenika. Vlasti sumnjaju da su čuvari zatvora otvorili glavnu kapiju i da su dopustili mnogim zatvorenicima da odu bez problema. Takođe, pronađen je i tunel, a vlasti tvrde da bi on mogao predstavljati samo pokriće za celu operaciju.

Desetine onih koji su pobegli pripadaju najvećoj brazilskoj kriminalnoj grupi PPC koja ima gotovo 30.000 članova i bavi se trgovinom narkoticima i oružjem. Deluje širom Brazila i u susednom Paragvaju, u Boliviji i Kolumbiji.

Nakon pretresa zatvorskog kompleksa u gradu Pedro Huan Kavaljero u nedelju, policija je otkrila da je kompletan blok u kom su bili smešteni PPC-a potpuno prazan. U jednoj ćeliji su pronašli 200 vreća, a jedan zatvorenik koji je pokušao pobeći kroz tunel je uhvaćen.

Ministar unutrašnjih poslova Euclides Acevedo tvrdi da su u beg zatvorenika umešani čuvari.

Moguće je da su neki zatvorenici već u Brazilu jer su na brazilskoj strani granice pronađena spaljena vozila. Pogranična regija između Brazila i Paragvaja je poznata ruta za krijumčarenje droge.

Video: Naoružan i okovan begunac pokušao je da otme auto ali je gazda bio hrabriji od policije

(Telegraf.rs/ BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA