≫ 

Ubistvo škaljaraca glavna vest u grčkim medijima: "Uvozimo kriminalce sa Balkana"

U napadu je ranjena i supruga jednog od ubijenih, a u prepunom restoranu nastala je opšta pometnja i panika

  • 0
Stamatović Stevan  Igor Dedović, pucnjava ubistvo Atina Printskin: Youtube/OneTV

Posle ubistva dvojice muškaraca u jednom restoranu u Atini, za koje se navodi da su pripadnici kotorskog škaljarskog klana, grčki mediji pišu o sve česhim obračunima "uvezenih" kriminalaca iz regiona.

Napadači sa kapuljačama pucali su na Igora Dedovića i Stefana Stamatovića u trenutku dok su oni večerali sa porodicama u prepunom restoranu u atinskom kvartu Vari, a potom pobegli džipom ka Koropiji.

Kako su naveli svedoci, u obe žrtve pucano je desetak puta - jedan je ubijen odmah, pred očima svoje dece, dok je drugi s teškim povredama prevezen u bolnicu, gde je preminuo.

U napadu je ranjena i supruga jednog od ubijenih, a u prepunom restoranu nastala je opšta pometnja i panika.

- Izgledalo je kao scena američkog filma. Muškarci su upali i počeli da pucaju. Niko nije mogao da zaustavi metke. Njihova deca su vrištala. Jedan je odmah ostao mrtav na stolici na kojoj je sedeo - rekao je jedan od svedoka za portal STAR dodavši da se sve dogodilo za pola minuta.

Počinioci, kako navode svedoci, nisu bili maskirani - bila su to trojica dvadesetogodišnjaka i jedan za kojeg se procenjuje da ima oko 45 godina, prenosi grčki portal Vima.

Mediji prenose da ubistvo, najverovatnije, ima veze sa sukobom dva crnogorska klana, škaljarskim i kavačkim, u kojem je do sada stradalo 40 ljudi, uglavnom u Srbiji i Crnoj Gori, pa taj sukob zvanična Podgorica smatra pitanjem nacionalne bezbednosti.

Policija je saopštila da je reč o dobro organizovanom profesionalnom ubistvu, pa se razmatraju dva scenarija - mafijaški obračun ili naručeno ubistvo, prenosi portal Tanea.

Dok policija istražuje zločin koji se dogodio pred više desetina gostiju restorana i uplašenom decom, grčki mediji konstatuju da je to još jedan znak da se u tu zemlju "uvoze kriminalci".

Takođe, podseća se da ovo nije prvo ubistvo na javnim mestima i navode primere egzekucije albanskih i italijanskih mafijaša u grčkim kafićima, kao i ubistvo srpskog biznismena Vladimira Bokana.

Grčki mediji podsećaju i da je prijavljeno još najmanje 30-40 napada na pripadnike gruzijske, ruske, italijanske i meksičke mafije, kao i mnoge arapske kompanije za naoružavanje.

U komentarima na tekstove grčkih portala o dvostrukoj likvidaciji u Atini ocenjuje se da je zemlja postala "raj za globalni kriminal", da je ovo područje postalo "igralište ruskih, srpskih i arapskih kriminalaca", da će južna predrađa Atine "postati Bejrut".

Video: Srbi dominiraju na zidu istorije Olimpijakosa

Video: Ubijen muškarac na Bežanijskoj kosi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA