≫ 

Pogledajte snimak hapšenja Stefana Milojevića: Zaplenjeni droga, oružje, lažne isprave

U akciji borbe protiv trgovine drogom i organizovanog kriminala, agenti policije su izvršili 18 pretresa u Palma de Majorki, Taragoni, Valensiji i Barseloni

  • 1

Bratanac Vladana Milojevića, Stefan, uhapšen je na Majorci zbog akcije policije u borbi protiv organizovanog kriminala, a lokalna policija objavila je danas snimak operacije organa reda.

Policajci su tokom operacije zaplenili oružje, kao i odevne predmete sa bajkerske bande "United Tribuns Nomads Spain". Takođe, na video snimku se vidi kako pripadnici organa reda prebrojavaju veliku količinu novca koju su pronašli u stanu, a tokom racije otkriveni su i lažne policijske značke i uniforme.

U akciji borbe protiv trgovine drogom i organizovanog kriminala, agenti policije su izvršili 18 pretresa u Palma de Majorki, Taragoni, Valensiji i Barseloni, a posebno su na udaru bili dileri drogom i svi koji kontrolišu noćni život i bordele na ovim atraktivnim destinacijama. Uhapšeno je najmanje osam osoba, povezanih sa bandom "United Tribuns Nomads Spain".

Stefan je poznat kao MMA borac, a njegova veza sa fudbalom takođe je izuzetno jaka.

Naime, on je sin Gorana Milojevića, bivšeg fudbalera Crvene zvezde i Partizana, rođenog brata doskorašnjeg trenera Zvezde, Vladana Milojevića. Goran je veliki deo karijere proveo u Španiji, gde je igrao za Meridu, Majorku, Seltu i Viljareal, a posle penzije odlučio je da živi upravo na Majorci.

Stefan Milojević Foto: Facebook/Stefan Milojevic

Ko su "United tribuns"?

"United tribuns" organizovana grupa bajkera, čiji je vođa, kako tvrdi policija, Stefan Milojević, koristila je lažne značke pripadnika Nacionalne policije, Civilne garde i lokalne policije u Palma de Majorki da bi oduzimala robu suprotstavljenim narko-klanovima i potom je "rasturala" po lokalnim bordelima na Majorki.

Tokom spektakularne racije koja se desila u četvrtak, stotine pripadnika Nacionalne policije uz podršku kolega sa Balearskih ostrva, Evropola i kolega iz Nemačke, uhapšeno je 16 osoba u vezi sa ovom bajkerskom bandom. Zamenik vođe je uhapšen u Barseloni. Policija je zaplenila i 70.000 evra u kešu, kilogram kokaina, a pronađene su i dve plantaže marihuane, kao i 2,5 litara ketamina i pilule ekstazija.

Ova kriminalna organizacija je inače održavala bliske veze sa neonacističkim organizacijama i ekstremnim desničarskim, kao i najokorelijim navijačima Majorke. Zapravo je bilo uobičajeno videti na stadionu Son Moa lidera bajkerske bande odmah pored najradikalnijih navijača kluba. Bliski su bili i sa nemačkim huliganima sa Majorke, a navijači su često korišćeni za rasturanje droge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA