Putin predao Dumi nacrt izmene Ustava: Promena se tiče budućeg predsednika zemlje

Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije predložio izmenu ruskog ustava koja bi donela povećanje ovlašćenja parlamenta i vlade

  • 2
Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je Donjem domu parlamenta, Državnoj dumi, predao nacrt izmena Ustava.

Dokument, koji sadrži i izmenu člana 81 stav 4, koji se odnosi na predsednika Rusije, objavljen je u elektronskoj bazi podataka Državne dume.

Prema tom članu, trenutno za predsednika Rusije može da bude izabran ruski državljanin star 35 godina i više, koji boravi u toj zemlji najmanje 10 godina, prenosi Tass.

Izmenom je predvođeno da za ruskog predsednika može da bude izabran državljanin te zemlje star 35 godina i više, koji boravi u Rusiji najmanje 25 godina i nema, niti je ikada imao strano državljanstvo ili bio za stalno nastanjen u drugoj državi.

Ruski predsednik Vladimir Putin je prošle srede, u govoru o stanju nacije pred parlamentom, predložio izmenu ruskog ustava koja bi donela povećanje ovlašćenja parlamenta i vlade.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joker

    20. januar 2020 | 18:18

    Ma njima je lako za predsednika, svejedno ce se postovati rec Putina i traziti njegovo odobrenje, tako da im je svejedno koga ce postaviti, to rade cisto iz formalnosti. Zna se ko je gazda tu i ko se pita za sve i ko ce se pitati bez obzira sta pise na papiru ko je na vrhu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA