≫ 

Srpski dečak u Parizu dobio batine jer nije hteo da skine krstić, sad je dobio poklon iz Hilandara

Srbi iz Pariza za pretučenog dečaka spremaju još poklona

  • 13
Tuca u skoli, vrsnjacko nasilje

Foto-ilustracija: Shutterstock

Srpskom dečaku (12), kog su pre nekoliko dana pretukla deca u školskom dvorištu u Parizu, tražeći da skine krst, jedan potreseni vernik u pariskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava u znak poštovanja poklonio je osveštani krst iz Hilandara.

- Naš hrabri junak nije znao za strah, čvrsto je branio i odbranio svoje ubeđenje, veru i svoj krst - poručio je za protojerej stavrofor ove crkve Slaviša Šanjić.

Srbi iz Pariza mu, kaže, spremaju još poklona. Iako teško povređen, dečak L. P.  želeo je u nedelju na jezeru Žonkoa kod Pariza da zapliva za bogojavljenski krst! Sa njim je bilo još nekoliko dečaka, ali im zbog hladne vode organizatori to nisu dozvolili, želevši da sačuvaju njihovo zdravlje. Mogli su da plivaju samo punoletni.

Napad na L. P. se dogodio u utorak, u dvorištu škole "Marks Dormoa" u 18. pariskom arondismanu, u kom se nalazi i srpska crkva i gde živi dosta pridošlica. Izvori bliski događaju ističu da je dečak surovo napadnut.

Na sajtu "Svi Srbi u Parizu" navodi se da su ga pretukla petorica jedanaestogodišnjaka poreklom iz Afrike koji su tražili da skine krst sa vrata.

Navodi se da su, iako mu je krst bio na ogrlici ispod odeće, mladom Srbinu prišla petorica dečaka i rekli mu da ga skine. On je to odbio, posle čega su ga sva petorica okružila i insistirala da to uradi. Pošto nisu u tome uspeli, jedan od njih, koji mu je stajao iza leđa, iznenada ga je oborio na zemlju. Počeli su da ga udaraju i šutiraju gde su stigli. Dečak je zadobio teške povrede glave i genitalija.

Video: Moj muž Rifet je čudo manastira Tumane: Doktori su rekli da mu nema spasa, a danas je živ i zdrav

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    20. januar 2020 | 19:47

    Jesu to ti jadni i nesrecni migranti, koje trebamo pustiti da se nekontrolisano naseljavaju kod nas?

  • Ruska

    20. januar 2020 | 20:15

    Na ,,zapadu " uopste je nepodobno vec nekoliko godina , nositi krst i pokazati se da si hriscanin. To vazi i za katolike ne samo za pravoslavce . Vera na Zapadu je , KOMERCIJALA - POTROSNJA - KUPOVINA ! Sto na zalost , stize i Srbiju . Kada je vec to tema , ne primecujem ni u Srbiji , poslednjih godina , puno vernika . Vise ima onih koji veruju u neke ,,sporedne vere " .

  • jsnsjns

    20. januar 2020 | 21:05

    Pa najverovatnije su bila muslimanska deca poreklom iz Alžira... naučena od roditelja da mrze krst i sve hrišćansko...treba kazniti roditelje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA