Vođe škaljaraca likvidirane na "oproštajnoj večeri": Otkriveno kako su ih plaćene ubice pronašle

Supruge ubijenih Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43), navodno su s decom u Grčku stigle 25. decembra 2019. i ubice su ih od tada pratile, a dan posle filmske likvidacije u restoranu trebalo je da se vrate u Crnu Goru

  • 4
Igor Dedović, Stamatović Stevan Foto: MUP RS

Plaćene ubice koje su mesecima pokušavale da uđu u trag vođi škaljarskog klana Igoru Dedoviću (43) otkrile su da je njegova lokacija Atina na grčki Božić, 25. decembra prošle godine, kad su njegova žena i supruga Stevana Stamatovića (43) sa decom doputovale u prestonicu Grčke.

Kako saznaju lokalni mediji, dve porodice su u nedelju bile na "oproštajnoj večeri" jer su žene i deca Dedovića i Stamatovića za sutradan planirali povratak u Crnu Goru.

- Sumnja se da ubice nisu mogle da uđu u trag vođi klana Igoru Dedoviću, koji je za skrivanje koristio falsifikovana dokumenta i promenio lični opis, pa su odlučili da prate njegovu porodicu - objasnili su izvori upućeni u istragu.

Stamatović Stevan  Igor Dedović, pucnjava ubistvo Atina Printskin: Youtube/OneTV

Dedović i Stamatović, podsetimo, ubijeni su u nedelju oko 18,30 sati, dok su s porodicama sedeli u prepunom restoranu u Atini. U pucnjavi je ranjena i Stamatovićeva supruga, a kamere u restoranu javodno su snimile napad, koji je, prema rečima očevidaca, trajao svega 30 sekundi. 

- Sumnja se da su ubice od gregorijanskog Božića pratile supruge. Očevici su ispričali da su vođe "škaljaraca" s porodicama najmanje dva puta nedeljno dolazile u restoran u kom su i ubijeni. Očigledno je da su ih ubice pratile, prikupljale informacije o navikama i kretanju i iskoristile trenutka kad su bili opušteni i manje oprezni - preneli su grčki mediji.

Oni nisu otkrili kada su Grčkoj utočište pronašli Dedović i Stamatović, ali navode da su bili izuzetno oprezni.

Stamatović Stevan  Igor Dedović, pucnjava ubistvo Atina Printskin: Youtube/OneTV

- Nisu imali svoja automobile, već su se prevozili isključivo taksijem. Koristili su falsifikovana dokumenta, a Dedović je znatno smršao i pustio bradu. Trudili su se da ne skreću pažnju na sebe - opisali su oni.

Veruje se da je ubistvo Dedovića i Stamatovića nastavak obračuna škaljarskog i kavačkog klana, koji je od 2015. godine do danas odneo preko 40 života.

VIDEO: Mesto likvidacije u Atini: Ovde su ubice hladnokrvno izrešetale Škaljarce naočigled dece

(Telegraf.rs / Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    21. januar 2020 | 09:30

    Supruge su policiji izjavile da se ničega ne sećaju, čak ni gde su bile smeštene. Ok. Sad lepo i njih u samicu, pa dok se ne sete svega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA