Iran priznao da su njegove vojne snage ispalile 2 rakete na ukrajinski avion

U međuvremenu, Iran je zatražio od američkih i francuskih vlasti opremu za skidanje podataka iz crnih kutija ukrajinskog aviona pošto on nema te kapacitete

  • 0
ukrajinski avion iran teheran srušen

Foto: Tanjug/AP

Iran je danas priznao da su njegove vojne snage ispalile dve rakete zemlja-vazduh TOR-M1 na ukrajinski avion nekoliko minuta po njegovom poletanju početkom januara.

Nov preliminarni izveštaj Iranske civilne avijacije međutim, ne navodi da su rakete krive za obaranje Boinga 737 sa 176 putnika i članova posade, prenosi AP.

U međuvremenu, Iran je zatražio od američkih i francuskih vlasti opremu za skidanje podataka iz crnih kutija ukrajinskog aviona pošto on nema te kapacitete.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion

Foto: Tanjug/AP

- Do sada ove zemlje nisu dale pozitivan odgovor na slanje opreme Iranu - saopštila Iranska civilna avijacija, prenosi Rojters.

Kanada, čiji građani su poginuli kada je avion oboren, smatra da bi crne kutije trebalo da analizira Francuska kao jedna od malobrojnih zemalja koje mogu da urade tu analizu.

Video: Užasan snimak pada i eksplozije aviona u Iranu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA