Amerikanci oduševljeni srpskim oružjem: Na najvećem sajmu traže se naši pištolji i snajperi

Nakon što se prošle godine vratila na američko tržište, kragujevačka fabrika je sa svojim programom sportskog i ličnog naoružanja izazvala veliko interesovanje na ovom prestižnom događaju, o čemu svedoči i činjenica da je "Zastavin" štand jedan od najposećenijih od kada je Sajam u ponedeljak svečano otvoren

  • 1
Srpsko oružje Las Vegas sajam Foto: Shot Show

Oružje iz srpske fabrike "Zastava" hit je ovogodišnjeg “Shot Show”-a, najvećeg svetskog sajma naoružanja koji se održava u Las Vegasu.

Nakon što se prošle godine vratila na američko tržište, kragujevačka fabrika je sa svojim programom sportskog i ličnog naoružanja izazvala veliko interesovanje na ovom prestižnom događaju, o čemu svedoči i činjenica da je "Zastavin" štand jedan od najposećenijih od kada je Sajam u ponedeljak svečano otvoren, piše "Serbian Times".

- Za nas je ovo prijatno iznenađenje. Gužva na našem štandu ne prestaje, Amerikanci i ostali su oduševljeni dizajnom, a svi se slažu da tako kvalitetno naoružanje po ovako pristupačnim cenama teško može da se nađe -kaže Ranko Ristić, predstavnik kompanije Zastava Arms USA, koja je ekskluzivni partner i zastupnik svih Zastavinih proizvoda.

Srpsko oružje Las Vegas sajam Foto: Shot Show

On dodaje da su u proteklih godinu dana dobili puno pozitivnih recenzija u najeminentnijim američkim magazinima koji se bave oružjem, dali puno intervjua za američke medije, zbog čega su u Las Vegasu imali rekordan broj poslovnih sastanaka sa najvećim dilerima iz skoro svih američkih država, ali i mnogih država sveta.

- Od prošlogodišnjeg sajma "Zastava" je po našoj narudžbi u Ameriku izvezla preko 25 tona sportskog naoružanja i delova. Na socijalnim mrežama prati nas preko 20,000 ljudi i taj broj raste iz dana u dan, što takođe svedoči o velikom interesovanju za oružje proizvedeno u Srbiji. Za ovu godinu smo, u skladu sa potraživanjima, planirali značajno povećanje uvoza - ističe jedan od vlasnika Zastava Arms USA.

Srpsko oružje Las Vegas sajam Foto: Shot Show

"Zastava Arms USA" kupcima je predstavila ponudu kragujevačke fabrike. Na njihovom štandu stoje izložene popularne poluautomatkske puške AK-M70, lovačke puške, a tu su i poznati pištolji CZ-999 i EZ9 .

- U Americi su traženi “kalašnjikovi” sa tradicionalnim drvenim oblogama dok manji broj, uglavnom mladih kupaca, traži polimerske. Pravi hit Sajma je naši kratki automat AK ZPAP92 i ZPAP85, koji se prodaju sa raznim dodacima kako bi se zadovoljili zahtevi kupaca. Veliko interesovanje je i za snajpersku pušku M91, koja se po prvi put uvozi na američko tržište. Takođe, ove godine smo imali dosta porudžbina starijih modela pištolja, poput Zastava M57A, čuvenog “tetejca” - kaže Ristić.

Srpsko oružje Las Vegas sajam Foto: Shot Show

Ristić naglašava da su za veliki uspeh koji je Zastava u proteklih godinu dana ostvarila u Americi zaslužna oba partnera…

– Ovo pravo malo čudo je ostvareno uz obostrano veliko zalaganje nas ovde i radnika Zastava Oružje, koji su pokazali visoki nivo profesionalizma, kako u proizvodnji, tako i u administratvinim poslovima koji su veoma zahtevni kada se radi o internacionalnim isporukama naoružanja. Rukovodioci proizvodnje pokazali su takođe veliko razumevanje i fleksibilnost, poštujući zahteve američkih kupaca koji su tražili pojedine izmene na modelima, kako bi se poboljšala prodaja. Zastava Arms USA je sklopio ugovor sa Air Serbia o transportu svih pošiljki naoružanja sa aerodroma “Nikola Tesla” do čikaškog aerodroma “O’Hare” jer smatramo da je naša patriotska dužnost da u posao uključimo što više srpskih firmi - zaključuje Ristić, i dodaje:

– Pored komada oružja, ponudili smo i online prodaju delova na našem sajtu, kao i servis, što je bio novitet na ovom tržistu. Naš cilj je da obnovimo pozitivnu sliku koju je Zastava nekada imala u Americi, ali i u celom svetu”, kaže Ristić i ističe kako je naročito ponosan na činjenicu da je jedan srpski brend za kratko vreme dobio toliko pozitivnih kritika u sferi oružja, gde Amerikanci po tradiciji smatraju da su neprikosnoveni.

Srpsko oružje Las Vegas sajam Foto: Shot Show

Sajam naoružanja “Shot Show” inače nije otvoren za javnost, pristup imaju samo ovlašteni kupci, a svake godine ga poseti više od 65.000 akreditovanih proizvođača i prodavaca sportske, vojne i policijske opreme iz 100 država sveta.

Iz kompanije Zastava Arms USA poručuju da su već uveliko izgradili infrastrukturu za prodaju i marketing, da konstantno ispituju tržište, te ujedno pozivaju sve ljubitelje “Zastava” oružja koji žive na američkom kontinentu da posete njihov vebsajt www.zastavaarmsusa.com.

Video: Žene u Indiji mogu da se naopružaju torbicama protiv silovanja

(Telegraf.rs/Serbian Times)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    22. januar 2020 | 10:37

    Ja da zivim u USA, kupovao bih iskljucivo Zastavine kalasnjikove!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA