Tramp ponovo odbrusio Greti: "Koliko ona ima godina? Nek malo gleda druge"

Upitan danas da prokomentariše te "teške reči" mlade Tunbergove i da li njegova administracija zaista radi dovoljno, Tramp je odgovorio: "Koliko ona ima godina?"

  • 9
Donald Tramp Greta Tunberg Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Donald Tramp nalazi se na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, a i drugog dana je oštro odgovorio na pitanja koja se odnose na klimu i mladu aktivistkinju Gretu Tunberg.

Tramp je poručio tinejdžerki da je bolje da savetuje neke druge države, je je sa SAD sve u redu i rekao da ga je ona "pretekla za naslovnicu Tajma".

Na konferenciji za novinare, američki predsednik je rekao da bi 17-godišnja Šveđanka trebalo da se fokusira na neke države jer tvrdi da su Sjedinjene Američke Države "čiste i prelepe i da je sve dobro".

- Brojke su veoma dobre, naše brojke o zaštiti okoline. Naša voda, naš vazduh. Treba da uradimo nešto oko drugih kontinenata i drugih država. Imamo prelep okean po imenu Pacifik gde na hiljade tona smeća dolazi do nas, ali iz drugih država, Greta treba da radi na tome - rekao je Tramp.

Mlada Greta, koja je takođe u Davosu, juče je u govoru napala SAD i predsednika Trampa.

Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

- Za razliku od vas, moja generacija neće odustati bez borbe. Naša kuća i dalje gori. Vaša neaktivnost samo rasplamsava vatru - rekla je ona.

Upitan danas da prokomentariše te "teške reči" mlade Tunbergove i da li njegova administracija zaista radi dovoljno, Tramp je odgovorio: "Koliko ona ima godina?"

Nakon što mu je novinar odgovorio, Tramp je ponovo imao komentar.

- O, to je dobro. Pretekla me je za naslovnicu Tajma - rekao je on, dodajući da bi voleo da je uživo video govor Tunbergove. Gretu Tunberg je magazin Tajm proglasio osobom godine.

Video: Gretu napali paparaci u Madridu: Ona se smejala, a policija jedva uspevala da je zašititi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    22. januar 2020 | 15:45

    Znači, mala je iritamtna na kvadrat:(

  • Boki

    22. januar 2020 | 14:53

    Ko stoji iza ove male?!

  • Demi

    22. januar 2020 | 16:01

    E ona je baš osoba godine! Tramp je ipak uvažio njene godine, pa u odgovoru nije bio grublji. Slažem se da mladi moraju da se bore za svoju budućnost, ali ovu malu previše eksponiraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA