≫ 

Svetska zdravstvena organizacija i dalje bez odluke: Ništa od proglašenja epidemije koronavirusa

Srbija spremna da preduzme mere u skladu sa preporukama

  • 2
Svetska zdravstvena organizacija, virusi epidemija, world health organization

Foto: Tanjug/AP

Nakon više od osam sati zasedanja Svetske zdravstvene organizacije (SZO) preporuka o proglašenju globalne vanredne situacije zbog koronavirusa nije donesena.

Stručnjaci iz ZSO istakli su da još uvek nemaju dovoljno informacija. Oni su se oglasili na Tviteru sa predlogom da komitet ponovo zaseda sutra do konačne odluke.

 

- Odluku o tome da proglasimo globalno vanredno stanje uzimam za veoma ozbiljnu. Jedini način da to učinim jeste da razmotrim sav materijal - izjasnio se generalni direktor SZO.

 

- Danas smo imali odličnu diskusiju, ali je bilo jasno da moramo imati više informacija da bismo nastavili. Odlučio sam da zatražim novi sastanak sutra i da nastavimo raspravu - dodao je on.

Srbija čeka preporuku SZO kako bi donela odluke u skladu sa njihovom procenom. Kako je ranije rečeno, Srbija potpuno spremna za predstojeći period, jer je već imala takva iskustava kada je pretila globalna opasnost od SARS-a i EBOLE.

Virus je prvi put otkriven u gradu Vuhanu u provinciji Hubej, da bi se kasnije proširio na druge kineske gradove, uključujući Peking, Šangaj i provinciju Guangdong, a otkriveno je i da ima zaraženih i van granica Kine. Prvi slučaj potvrđen je u SAD, jedan je zabeležen u Japanu, Južnoj Koreji, a dva na Tajlandu, a doneli su ga kineski turisti iz Vuhana.

Prema najnovijim informacijama, broj zaraženih novim tipom koronavirusa u Kini porastao je na 540, a 17 ljudi je umrlo.

Video: Počelo je nešto da vas lomi, proverite da li imate grip pre nego što postane kasno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deda Vasa

    22. januar 2020 | 21:18

    Ova farmako mafija je mnogo jača od narko mafije jer rade legalno. Stalno izmišljaju neke viruse da bi onda zgrtalli milione na vakcinama.

  • 😂😂😂

    22. januar 2020 | 22:34

    Kakvi virusi i ostale gluposti.Pored mene bi Drakula licno rikno, a ne neki viruscic.Samo natural bajo moj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA