Uplatio večeru i umro: Skandal u restoranu s Mišlenovom zvezdicom

Skoro 800 evra koštala je rezervacija, koju ožalošćena porodica nije mogla da iskoristi

  • 2

Jedan od najboljih restorana u UK, koji ima i čuvenu Mišlenovu zvezdicu, potresao je skandal - radnici su odbili da vrate novac uplaćen za rezervaciju za novogodišnju večeru, uprkos tome što je čovek koji je zakazao večeru poginuo nesrećnim slučajem istog dana kada je uplatio ovu rezervaciju.

U pitanju je bila gala večera za šest osoba u restoranu u Kentu, u Engleskoj, a Martin O'Grejdi, koji je nastradao, uplatio je oko 780 evra 27. decembra.

Porodični prijatelj obavestio je restoran da, nažalost, niko od šestoro gostiju neće prisustvovati večeri, ali se iznenadio kada je shvatio da novac ne može da povrati.

Jedan razočarani član ožalošćene porodice napisao je tim povodom ljutiti status na fejsbuku i tako je privukao pažnju lokanih medija.

- Jedan naš prijatelj pozvao je restoran 27. decembra kako bi obavestio menadžera šta se desilo i da zatraži povraćaj novca. Međutim, u restoranu su mu objasnili kakvi su bili uslovi bukiranja i da ova rezervacija nije mogla biti pomerena za neki drugi dan, niti je bilo moguće da se novac vrati - priča član porodice O'Grejdi.

Kaže, osoblje se nimalo nije sažalilo, niti je htelo da sasluša porodicu u ovoj nelagodnoj situaciji.

Jedan od mendažera ovog ugostiteljskog objekta, koji je poneo titulu "Najboljeg restorana Engleske", kontaktirao je medije u pokušaju da razjasni situaciju. On je izrazio žaljenje zbog smrtnog slučaja, ali je kazao da veruje da je osoblje restorana uradilo sve što je bilo moguće kako bi se pomoglo gostima.

- Rekli smo gostima da, nažalost, uplate za novogodišnju večeru ne mogu da se refundiraju - kazao je i dodao da ove rezervacije nisu personalizovane, pa je porodica mogla nekome da ih ustupi ili preproda.

- Čim smo čuli ove vesti, naš menadžer je odmah pozvao dvoje ljudi koji su bili na listi čekanja, ali bilo je prekasno, oni su već imali druge planove - kazao je menadžer i dodao da je bilo ponuđeno da se refundiraju dve rezervacije ili da se taj novac opredeli za piće preostalih četiri člana, ako bi došli na večeru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoja

    22. januar 2020 | 23:05

    Dakle, svuda ista priča. Nije samo kod nas. Ali tvrdim, u ne daj Bože takvoj situaciji, naši bi restorani vratili nivac. Mi smo mnogo emotivniji, Englezi su sebični i vrlo hladni. Ipak su Srbi, Srbi.

  • Miladinka

    22. januar 2020 | 23:24

    Englezi monstrumi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA