Poslednji let iz Vuhana: Putnici sa maskama se iskrcali u Sidneju, jedva ih pustili da uđu u zemlju

Putnike su ispitivali zvaničnici na aerodromu i delili im letke

  • 0
Vuhan, Kina, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Jedan od poslednjih aviona koji je poleteo iz Vuhana u Kini gde je proglašena epidemija koronavirusa, sleteo je u četvrtak u Sidnej. Putnici i osoblje aviona sa maskama na licima su napustili letelicu, a na aerodromu su ih dočekali lekari i zvaničnici.

Pre nego što su im odobrili ulazak u zemlju, putnike su ispitivali o zdravlju, usput ih obaveštavajući koji su sve simptomi opasnog virusa koji je već odneo najmanje 25 života. Takođe, davali su im i brošure u kojima je objašnjeno šta treba da urade ukoliko osete prve simptome koronovirusa.

- Rekli su nam da treba da stavimo maske, a svi smo već imali maske. I mi i piloti i stjuardese - rekao je Kevin Ojang (40), koji se u Sidnej vratio sa službenog puta u Kini.

Vuhan, Kina, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Medicinski zvaničnici su saopštili da na letu iz Vuhana nije bilo zaraženih putnika. Ipak, dodaju da postoji period inkubacije, te da će svi putnici koji su danas doleteli iz Vuhana u narednim danima morati da se kontrolišu.

- Moraćemo da kontaktiramo bolnicu - rekla je jedna od putnica nakon razgovora sa zvaničnicima.

I dok svet paniči zbog epidemije, putnici na letu iz Vuhana nisu delovali stresirano. Naprotiv, kažu da je sve normalno i da je let protekao normalno i bez problema - jedino što su lica putnika i osoblja bila prekrivena maskama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA