Šokantni prizori sa pijace koja je epicentar virusa: Kinezi jedu sve, od zmija do koala

Prvi slučaj virusa zabeležen je decembru u ovom gradu, prestonici provincije Hubej. To je grad koji ima 11 miliona stanovnika, više od Londona i Njujorka, a virus se prošitio i na Tajland, Japan, Južnu Koreju i Tajvan, ali je stigao i do SAD

  • 7
Pijaca u Vuhanu Foto: Tanjug/AP

Koronavirus koji hara Kinom, ali se i širi ostatkom sveta, ubio je, prema poslednjim informacijama 25 ljudi. Virus je potvrđen u preko 600 slučajeva, a najverovatnije je potekao sa jedne pijace u kineskom gradu Vuhan, koji je od juče potpuno izolovan.

Prvi slučaj zabeležen je decembru u ovom gradu, prestonici provincije Hubej. To je grad koji ima 11 miliona stanovnika, više od Londona i Njujorka, a virus se proširio i na Tajland, Japan, Južnu Koreju i Tajvan, ali je stigao i do SAD.

Nulta tačka

Širenje virusa vezuje se sa ribljom pijacom u Vuhanu, koja je od tada zatvorena. Nekoliko nedelja nakon što je ovo mesto postala "nulta tačka", zvaničnici su potvrdili da je virus prenosiv sa čoveka na čoveka.

Koronavirus predstavlja širok spektar virusa prisutnih kod životinja koji u određenim okolnostima mogu da pređu na ljude. Kontakt sa mesom raznih životinja koje se prodaju na veletržnici morske hrane utvrđen je kao verovatni uzrok prvih prijavljenih infekcija kod ljudi.

Kao meso koje se prodaje na toj pijaci može se naći raznorazno. "Saut Čajna morning post" napravio je spisak životinja čije meso je navodno dostupno na tržnici. Informacije nisu potpuno proverene, ali navodi o tome kruže i na društvenim mrežama.

Naime, na spisku se nalaze živina, stoka, svinje, guske, zečevi, psi, jeleni, zmije, kornjače, škorpije, salamanderi, lisice, krokodili, magarci, nojevi, labudovi.

Dalje, tu su cvrčci, paunovi, jazavci, vidre, ali i kenguri i koale.

Na portalu "Saut Čajna morning posta" objavljena je takođe i fotografija sa pijace, a prizor nije nimalo prijatan i teško da bi neko mogao da poželi da kupi granu odatle.

Naime, prodavci u prljavim lavorima drže životinje i njihove ostatke, prljave su im i rukavice na rukama, ali i vage na kojima mere meso.

Kako piše Dejli mejl, uz fotografije "menija" sa pijace, za meso koale potrebno je izdvojiti 70 RMB, odnosno 10,10 američkih dolara.

U ponudi se nalazi čak 112 različitih vesta mesa.

Video: Zastrašujuće scene zbog koronavirusa: Strah, zaraženi, karantin i mrtvi

(Telegraf.rs/N.Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada

    23. januar 2020 | 14:56

    Ma ljudi moji,šta Azijati mogu pojesti to je gadno i pogledati. Najgore je što jedu svakava bića iz mora skroz živa, pa neke soseve, kod njih su salmonela,leptospira i toksoplazmoza kao dobar dan. Slabo šta peru, termički se ne obradi,jedu živo. Ma oni bi mrtvog goluba pojeli k’o ništa.

  • Duki

    23. januar 2020 | 14:55

    Normalno oni su grozni tamo higiena na tim mestima gde se kuva i prodaje hrana nula. Nije ni cudno da se sve te suge tamo i produciraju.

  • 534

    23. januar 2020 | 15:39

    U Kini se jedino ne jedu ramovi od bicikla. Sve ostalo se jede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA