≫ 

"Ogledalce, ogledalce moje": Erdogan zasipao Merkelovu poklonima, ovaj joj je najdraži

Merkelova bila oduševljena kao malo dete kada je ugledala poklone

  • 5
Angela Merkel i Redžep Tajip Erdogan Foto: Tanjug/AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan trudio se da što bolje ugosti nemačku kancelarku u Istanbulu, te ju je zasuo poklonima.

Njih dvoje zajedno su danas otvorili novi kampus tursko-nemačkog univerziteta, a Erdogan je iskoristio priliku da se maksimalno dodvori najjačoj ženi u Evropi.

Angela Merkel i Redžep Tajip Erdogan Vidi što sam lepa, ček, pogrešna strana: Angela Merkel i Redžep Erdogan Foto: Tanjug/AP

Erdogan je Angeli Merkel poklonio nekoliko vrednih darova, a ona nije krila oduševljenje. Darovao joj je šlem i predivno ogledalo koje je Merkelova sa oduševljenjem neprekidno gledala. Turski predsednik je rekao da ovi darovi treba da simbolizuju snagu i zdravlje koje joj želi.

Angela Merkel i Redžep Tajip Erdogan Sad ću moći i glavu da zaštitim: Merkelova oduševljena šlemom koji je dobila na dar Foto: Tanjug/AP

Inače, Merkelova je stigla u Tursku u trenutku porasta tenzija zbog pokušaja Turske da buši prirodni gas u vodama Sredozemlja, gde Kipar smatra da ima ekskluzivna ekonomska prava. Ona je sa turskim predsednikom razgovarala i o situaciji u Libiji.

Video: Merkelova se tresla na dočeku ukrajinskog predsednika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bebi

    24. januar 2020 | 15:43

    Ovo je samo tursko gostoprimstvo,nikakav pokusaj dodvoravanja. Turska moze bez ikakvih problema bez EU,a njima je potrebna Turska.

  • Tara

    24. januar 2020 | 19:36

    Ona mnogo voli turke za razliku od francuza.

  • Kkk

    24. januar 2020 | 17:39

    Trebao je da je vodi malo na baklave i tulumbe da malo " uzdrhti" baba!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA