≫ 

Raste broj mrtvih posle zemljotresa u Turskoj: Poginulo 14 osoba, više od 300 povređeno

Pojedine zgrade potpuno su se urušile

  • 7
Turska zemljotres Foto: Tanjug/AP

Snažan zemljotres od 6,8 stepeni po Rihteru, koji je pogodio večeras istočnu Tursku, odneo je najmanje 14 života, a preko 300 osoba je povređeno.

Jak zemljotres uzrokovao je istovremeno rušenje nekoliko zgrada.

Epicentar potresa bio je u okrugu Sivridže u istočnoj provinciji Elazig, saopštila je vladina agencija za upravljanje katastrofama i kriznim situacijama.

- Bilo je vrlo zastrašujuće, nameštaj je pao na nas. Bežali smo napolje - rekla je za AFP 47-godišnja Melahat Čan, koja živi u gradu Elazigu.

Dodala je da će iduće dane provesti na selu, izvan grada.

- Nadamo se da nećemo imati više žrtava - kazao je za turske medije ministar unutrašnjih poslova, Sulejman Sojlu.

Stanovnici Turske, iz ugrožene oblati, svedočili su da je potres trajao dugo, mnogi od njih napustili su svoje domove, ali pričaju da su jeva uspevali da koračaju dok se zemlja tresla.

(Telegraf.rs/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosko

    24. januar 2020 | 21:48

    Sada ce nas predsednik da da 40 milijardi evra za pomoc.

  • Sve je moguce

    24. januar 2020 | 23:14

    Ako nije ljudska ruka kriva,a za mnoge klimatske nepogode jeste,onda nas Bog dobro opominje,za razna nedela i neljudskosti..

  • Ana

    24. januar 2020 | 23:49

    Molitva u velikim stradanjima i mukama Pravedni, dugotrepeljivi i mnogomilostivi Bože, Ti si iz ljubavi dopustio ova moja stradanja. Ti nas ranjavaš, ali i lečiš rane, Ti nas obaraš i Ti nas podižeš; Ti kažnjavaš svoja čeda, ali ih smrti ne predaješ. Oče nebesni, kao primer trpljenja dao si nam Sina Tvoga ljubljenoga, da svi sledimo Njegov primer. Ukrepi me da idem za Njim, po ovome putu tuge i da uziđem u Carstvo nebesno. He dopusti da iskušenja istrgnu reč Tvoju iz moga srca, da oslabe moju veru i da utuše moju molitvu, da izazovu netrpeljivost i da me navedu na roptanje i negodovanje protiv Tebe. Nemoj me opteretiti sa prevelikim staradanjima. Opomeni se da sam prah i pepeo. Ukrepi moje raslabljene ruke, i osnaži moja uzdrhtala kolena. Tvoja volja je da stradam i da budem ožalošćen, ali Ti mi daruj trpljenje i ukrepi me da pobedim zlo. Pretvori moju tugu u radost, moja stradanja ovenčaj čašću, a moje poniženje sa slavom; Jer Ti si jedini istinito ukrepljenje i sila raslabljenih, Ti si pristanište vitlanih burom, i Tebi slavu uznosim kroza sve vekove. Amin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA