≫ 

Ruski naučnici prave vakciju protiv koronavirusa, evo kada će biti testirane

Prema rečima generalnog direktora Rinata Maksjutova, centar za virus i biotehnologiju "Vektor" radi na dve eksperimentalne vakcice

  • 4

Dve eksperimentalne vakcine za novi koronavirus koje razvijaju naučnici u ruskom Državnom istraživačkom centru za virus i biotehnologiju "Vektor" biće testirane u junu, objavio je danas sibirski ogranak Ruske akademije nauka.

- Razvijamo dve vakcine, njihovi prototipovi bi trebalo da se testiraju u junu - izjavio je generalni direktor Rinat Maksjutov, prenosi Tas s.

Prema njegovim rečima, Vektor je već stvorio dva dijagnostička seta za novi koronavirus.

Inače, i kineski centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti počeo je da razvija vakcinu protiv virusa korona novog tipa 2019-nCoV, koji izaziva upalu pluća.

Od koronavirusa do sada je umrlo 80 osoba, dok je obolelo 2.700 osoba.

Turisti iz Vuhana dolaze u Srbiju

Kineski turisti iz Vuhana, koji su prethodna dva dana boravili u Hrvatskoj i u BiH, trebalo bi u toku današnjeg dana da uđu na teritoriju Srbije.

Epidemiolog Federalnog zavoda za javno zdravlje BiH Andrea Jurić izjavila je da nema razloga za alarm i da je njihovo zdravstveno stanje uredno, prenosi sarajevski Dnevni avaz.

Video: Šta su to vakcine i kako funkcionišu?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    27. januar 2020 | 10:15

    Cesto su i ljudi eksperimentalni kunici neki su svesno pristajali za to za novcane nadoknade a vecina nesvesno testirana mnogi i doktori u dilu sa menadzerima iz neke farmaceutske kuce prepisuju bas njihove lekove jer za to dobiju neki procenat,sve se na kraju svodi se na novac ,zato nasi zivoti su nista drugo no ekonomska trgovina mocnih magnata

  • Aca

    27. januar 2020 | 10:22

    Zivi bilo i da ce bog da nadjete lek ima boga cuva dobre ljude!!!

  • mima

    27. januar 2020 | 11:13

    daj boze da vakcina bude uspesna, da se resimo ovog problema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA