≫ 

Obrt u Avganistanu: Talibani tvrde da su oborili američki vojni avion, Pentagon pokrenuo istragu

Za sada nema informacija o stradalima, kao i o uzroku nesreće

  • 3
Avion, oboreni avion Foto: Printscreen/Twitter/Conflicts

Avion koji se srušio na istoku Avganistana nije putnički, već je zapravo reč o američkoj vojnoj letilici, tvrde lokalni mediji.

Na video snimku koji kruži društvenim mrežama, vidi se navodno mesto na nesreće, kao i letelica sa oznakama Ratnog vazduhoplovstva Sjedinjenih Američkih Država (USAF). Pentagon se oglasio saopštenjem i istakao da je pokrenuo istragu o izveštajima da je navodno oborena špijunska letelica.

- Centralnoj komandi su poznati izveštaji o padu američkog aviona u Avganistanu. Trenutno pratimo situacija i daćemo dodatne informacije kada to bude bilo moguće - rekla je portparolka major Bet Riordan.

Talibani su se oglasili saopštenjem, rekavši da su oborili "neprijateljski avion" i da su poginuli visoki vojni činovnici, kao i članovi CIA-e. Portparol američke vojske u Avganistanu demantovala je tvrdnju da su Talibani oborili letelicu i istakla da za sada nije poznato čiji je avion.

Da podsetimo, mediji u Avganistanu prvobitno su javili da je reč o putničkom avionu "Ariana Afghan Airlines" sa 83 putnika, a zatim su se pojavili izveštaji da je navodno pala letilica avganistanskih snaga.

Izvršni direktor Ariana Afghan Airlines" demantovao je navode nekih medija, rekavši da se avion te kompanije nije srušio.

Video: Iran: Snimci iz vazduha nakon pada aviona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    27. januar 2020 | 15:27

    Pao je americki vojni avion Bombardier E-11A Reg: 11-9355 Sluzio je kao komandni centar za upravljanje dronovima. Dakle, avion pun elektronike i visoko obucenih specijalista. U prevodu ozbiljan udarac ... Tramp ce verovatno izjaviti da nema povrednjenih americkih vojnika...

  • Mirjana

    27. januar 2020 | 13:12

    Znaju vrlo dobro ciji je avion. Nema veze koliko je ostecen.

  • PRC

    27. januar 2020 | 18:40

    Evo i lepih vesti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA