≫ 

Si testira partiju na koronavirusu: Predsednik Kine dao uputstva članovima partije kako da se bore

Si je naredio da partijski odbori i vlade na svim nivoima moraju u potpunosti da se mobilišu, raspoređuju i ojačaju svoj rad u skladu sa odlukama i aranžmanima Centralnog komiteta Komunističke partije Kine

  • 0

Kineski predsednik Si Ðinping u ponedeljak je dao važna uputstva o radu na suzbijanju i kontroli epidemije koronavirusa, obećavši da će se osloniti na stanovništvo u borbi protiv tog virusa.

Si je naglasio da partijski odbori i vlade na svim nivoima moraju u potpunosti da se mobilišu, raspoređuju i ojačaju svoj rad u skladu sa odlukama i aranžmanima Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, koji daju glavni prioritet čuvanju života i zdravlja ljudi.

Si, koji je i generalni sekretar Centralnog komiteta KPK i predsedavajući Centralne vojne komisije, izneo je napomene u uputstvu partijskim organizacijama, članovima i zvaničnicima, tražeći od njih da ujedine narod u odlucnoj primeni odluka i aranžmana Centralnog komiteta KPK, prenosi Kineski radio na srpskom.

Kina, epidemija, zaraza, virus, Koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Si je zatražio da se učvrsti samopouzdanje, da svi ostanu ujedinjeni i preduzmu naučne i usmerene mere u sprečavanju i kontroli epidemije kako bi dozvolili da partijska zastava "leti visoko na liniji bojišta".

Partijski odbori na svim nivoima trebalo bi da donesu naučne i tačne presude o epidemiološkoj situaciji, rekao je Si, zahtevajući jedinstvo u rukovođenju, komandi i akcijama u prevenciji i kontroli rada.

Predsednik je zamolio zvaničnike partijske organizacije, posebno rukovodioce, da uvek budu na poslu i preuzmu svoje odgovornosti za upravljanje.

- Stranački zvaničnici biće testirani u ovoj napornoj borbi - zaključio je Si.

Video: Veliki marketi u Šangaju opustošeni, namirnica ima samo u manjim marketima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA