Helikopter u kom je poginuo Brajant nije imao crnu kutiju: Letelica pre pada kružila 12 minuta

U padu helikoptera do kog je došlo u nedelju u jutarnjim satima po lokalnom vremenu, poginuo je Brajant, njegova ćerka Điana i još sedam osoba, među kojima i pilot

  • 1
Kobe Bryant helikopter Sikorsky 76 C+ (EC-JES) "Pesca 1" Foto: Tanjug/AP, Wikipedia/Contando Estrelas

Helikopter koji je pao u Kalabasasu u Kaliforniji, a u kom se nalazio košarkaš Kobi Brajant, nije imao crnu kutiju, saopštila je Nacionalna komisija za bezbednost u saobraćaju (NTSB). Kako dodaju, za tu letelicu nije bio potreban uređaj za snimanje.

U padu helikoptera do kog je došlo u nedelju u jutarnjim satima po lokalnom vremenu, poginuo je Brajant, njegova ćerka Điana i još sedam osoba, među kojima i pilot.

NTSB je u ponedeljak saopštio da je uz pomoć dronova lociralno područje na kom se nalazi olupina, a u istrazi učestvuje i FBI.

U izveštaju se navodi da dispozicija helikoptera Sirkorski S-76 u vreme nesreće još nije poznata, a delovi helikoptera postiru se na širini od oko 180 metara.

Kobi Brajant i Điana U tragediji je poginula i Kobijeva ćerka Điana; Foto: Tanjug/AP

Članica NTSB Dženifer Homendi nazvala je mesto gde je došlo do nesreće "prilično očajnim" i dodala da bi preživljavanje bilo teško. Tačan uzrok nesreće još nije poznat.

Istragom se još utvrđuje da li su vremenski uslovi odigrali ključnu ulogu u nesreći, a NTSB je pozvao javnost da šalje fotografije od tog dana kako bi se videlo kavo je stanje napolju tačno bilo.

- Prve informacije pokazuju da je helikopter leteo nisko od aerodroma "Džon Vejn" do nedaleko od aerodroma "Brubank" - navela je Homendi.

Kako kaže, helikopter je kružio 12 minuta dok je čekao odobrenje kontrolora, potom se letelica popela na visinu od 700 metara da bi izbegli oblake i nedugo zatim počeo da silazi.

Poslednji kontakt sa radarom dogodio se u 9:45 u jutarnjim satima sa lokacije na kojoj se dogodila tragedija.

Video: Jeziv prizor s lica mesta: U ovom helikopteru poginuo je Kobi Brajant sa ćerkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    29. januar 2020 | 08:07

    Мени је ово сумњиво...Коби је имао низ политичких изјава,које су га могле коштати убиства.Оно нејављање пилота је крајње сумњиво.Недавно је страдао на сличан начин и фудбалер,а пилот никада није пронађен...посебно што се инсистира на томе да је хеликоптер пао у комаду...Откуд знају? Било који део да се одвојио,пре пада,изгледало би као да га је експлозија одбацила. Сумњиве смрти...сумњиво...говорио је да Арапима не треба веровати,и против Клинтона,али и Трампа..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA