≫ 

Japanac zaražen koronavirusom, a nije bio u Vuhanu: Samo je prevozio kineske turiste

Vozač ima šezdeset godina i živi u gradu Nara

  • 1
Virus Kina Foto: Tanjug/AP

Jedna osoba u Japanu zaražena je koronavirusom, iako nije boravila u kineskom gradu Vuhanu, žarištu virusa od kojeg je do sada umrlo 106 osoba.

Reč je o vozaču autobusa koji je prevozio kineske turiste iz Vuhana, rekao je japanski ministar zdravlja.

Vozač ima šezdeset godina i živi u gradu Nara, prenosi agencija Kjodo.

Ministarstvo zdravlja nije komentarisalo taj slučaj.

Šef SZO protiv evakuacije stranaca,veruje u sposobnost Kine

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Abhan Gebrejesus izjavio je danas da je uveren u sposobnost Kine da suzbije širenje koronavirusa, koji je odneo 106 žrtava, i poručio da ne smatra da bi trebalo evakuisati strance iz te zemlje, saopštilo je kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

On je, tokom sastanka sa državnim savetnikom Vang Jiem u Pekingu, rekao da odobrava mere vlade da se obuzda epidemija, navodi se u saopštenju.

- Tedros je rekao da se SZO ne zalaže za to da zemlje evakuišu svoje državljane iz Kine, dodajući da nema potrebe za preterano reagovanje. On je rekao da je SZO uverena u sposobnost Kine da spreči i stavi pod kontrolu epidemiju - navodi se u saopštenju ministarstva.

Generalni direktor SZO, koji se sastao i sa predsednikom Kine Si Ðinpingom, nije bio dostupan za komentar, prenosi Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina

    28. januar 2020 | 12:07

    Cini mi se da nas neko opasno zeza ovde. Kakvi bre turisti iz Vuhana kad vlada virus??? Ja stvarno nemam reci, ovo je preslo sve moguce granice normalnog!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA