≫ 

Počelo suđenje Igoru Rusu: Srbina smestili u kavez, on sve vreme bio nasmejan

Fehera uveli u sudnicu i odmah smestili u specijalno pripremljen kavez

  • 3
Igor Rus, kavez

Printscreen/Youtube/LaComarcaTeVe

Danas je u Španiji počelo suđenje Subotičaninu Norbertu Feheru (38), poznatom kao Igor Vaclavić, Igor Srbin i Igor Rus, zbog pokušaja ubistva dva farmera 2017. godine.

Igor Rus, koji je optužen za više seksualnih napada i pljačke, smatra se jednim od najopasnijih zatvorenika u Španiji, zbog čega današnje suđenje prate rigorozne bezbednosne mere. Vaclavić je u zgradu suda stigao nasmejan i okružen agentima specijalnih jedinica španske policije.

Rusa su odmah po uvođenju u sudnicu smestili u poseban stakleni kavez koji je specijalno napravljen za potrebe ovog suđenja, jer vlasti veruju da će Feher učiniti sve kako bi pobegao.

Kako prenose španski mediji, Igor Rus priznao je danas pred sudom da je upucao dvojicu muškaraca 2017. godine, kao i da je ilegalno uvozio oružje u Španiju.

Rus se sve vreme smeškao u sudnici i mahao novinarima. Dok je davao iskaz, on je do tančina opisao kako se odigrao napad na farmere pre nešto više od dve godine. On je priznao da se krio u kući jedne od žrtava na selu, te da je u jednom trenutku primetio da neko prilazi imanju.

Igor Vaclavić

Foto: Facebook

Vaclavić je potom ispričao kako je izašao napolje naoružan i pucao u vlasnika kuće i bravara koji je došao sa njim da bi popravio vrata na objektu. Igor Rus je rekao na suđenju da nije imao nameru da žrtve ubije, te da nije proveravao da li su nosili oružje.

On je objasnio da je želeo samo da ih uplaši. Rekao je da je kod sebe imao dve puške koje je doneo iz Italije, odakle je pobegao nekoliko meseci ranije. Inače, tamo je ubio dve osobe zbog čega ga u toj zemlji čeka doživotna kazna.

Vaclavić je rekao da je ušao u Španiju 21. septembra 2017. i da se poslednjih dana novembra te godine sakrio u predelu planina Teruel, u okolini Albalate del Arzobispo gde se i dogodio pokušaj ubistva dva farmera.

Tužilac tražio skoro 10 godina zatvora

 

Tužilac je tražio da Vaclavić bude osuđen na devet godina i 11 meseci zatvora za pokušaj ubistva i tri godine zbog ilegalnog posedovanja oružja. Takođe, zahtevao je da žrtvama bude isplaćena odšteta u visini od oko 117.000 evra.

Vaclavić je sve vreme suđenja sedeo u posebnoj kabini, tzv. staklenom kavezu, u kom je instaliran mali mikrofon, koji optuženi ne može da dodirne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA