Nije prošlo ni 48 sati od tragedije: Gugl posebno obeležio mesto pogibije Kobija Brajanta

Brajant je ostavio dubok trag, te su pored poznatih iz sveta sporta, filma i muzike, čak i neki svetski političari izrazili saučešće porodici košarkaške legende

  • 0

Svetska javnost i dalje je u šoku posle vesti o smrti slavnog košarkaša Kobija Brajanta (41) i njegove ćerke Đijane (13), koji su uz još sedam osoba nastradali u nedelju u padu helikoptera u Kaliforniji.

Brajant je ostavio dubok trag, te su pored poznatih iz sveta sporta, filma i muzike, čak i neki svetski političari izrazili saučešće porodici košarkaške legende. Srpski teniser je danas posle pobede nad Milošem Raonićem na Australijan Openu u suzama odao počast "crnoj mambi".

Pažnju javnosti privukla je i kompanija Gugl, koja je posebno označila mesto gde je nastradao Brajant, obeleživši ga sa "Memorial site".

Kobi Brajant memorial site

Printscreen/Google Earth

Helikopter nije imao crnu kutiju

 

Helikopter koji je pao u Kalabasasu u Kaliforniji, a u kom se nalazio košarkaš Kobi Brajant, nije imao crnu kutiju, saopštila je Nacionalna komisija za bezbednost u saobraćaju (NTSB). Kako dodaju, za tu letelicu nije bio potreban uređaj za snimanje.U izveštaju se navodi da dispozicija helikoptera Sirkorski S-76 u vreme nesreće još nije poznata, a delovi helikoptera postiru se na širini od oko 180 metara.

Šta se dešavalo sa pilotom?

 

Američki javljaju da se pilot helikoptera oslanjao na svoj vid, pre nego na instrumente dok je leteo kroz gustu maglu, koja je bila to jutro. Helikopter je leteo 15 minuta iznad Burbanka, čekajući da mu kontrolori leta dozvole da krene iako je smanjena vidljivost.

Magla je bila velika i lokalna policija je prizemljila svoje helikoptere koji inače kruže iznad grada, zbog bezbednosti. Međutim, pilot Kobijevog helikoptera je dobio dozvolu da poleti, ali pod "specijalnim vizuelnim letačkim pravilima". Kontrola leta je dozvolila poletanje iako su vremenski uslovi bili gori nego što je dozvoljeno za standardna letačka pravila.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA