≫ 

Kinesko čudo: Rekordno brzo završili bolnicu za koronavirus, za 48 sati sredili unutrašnjost objekta

Bolnica u Huangžou distriktu ima 1.000 kreveta, a počela je već sinoć od 22.30 sati da prima pacijente

  • 5
bolnica, kina, koronavirus

Foto: Printscreen/Youtube/Click Heart TV

Više od 500 radnika završilo je bolnicu "Dabie Mountain Regional Medical Centre" blizu kineskog grada Vuhana, koji su za samo 48 sati sredili kompletnu unutrašnjost medicinskog objekta.

Bolnica u Huangžou distriktu ima 1.000 kreveta, a počela je već sinoć od 22.30 sati da prima pacijente. Objekat je inicijalno trebalo da bude gotov u maju, ali su električari, građevinari i policajci radili neprestano kako bi imali objekat zbog pojave smrtonosnog koronavirusa, koji je do sada odneo 132 života. Vlasti su u petak objavile da će konvertovati objekat i ubrzati izgradnju.

Ova bolnica već ima vodu, struju, internet i potpuno je spremna za pacijente. Svetski mediji navode da su kineske vlasti objavile ambiciozan projekat, a to je da naprave četiri bolnice u jako kratkom vremenskom roku.

Kako je saopšteno, građevinci koriste montažne zgrade koje su modelovane po uzoru na medicinski centar koji je izgrađen 2003. godine u Pekingu za sedam dana zbog borbe protiv SARS-a.

Pratite uživo širenje virusa

 

Američki Univerzitet Džon Hopkins objavio je interaktivnu mapu na kojoj se na dnevnoj bazi unose podaci o novim slučajevima koronavirusa koji se širi svetom. Univerzitet je precizirao da se podaci prikupljaju od različitih izvora: Svetske zdravstvene organizacije, američkog Centra za kontrolu bolesti i prevenciju, evropskog i kineskog Centra za kontrolu bolesti i drugih.

Zabrana letova

 

Administracija Donalda Trampa i drugi američki zdravstveni zvaničnici razmišljaju da nametnu niz mera u nastojanju da spreče širenje koronavirusa koji je već zarazio skoro 4.700 ljudi širom sveta.

Jedna od mera mogla bi da utiče na sve letove u Kinu i iz nje, kao i na aerodrome, jer su američki zvaničnici već poručili američkim avio-prevoznicima da planiraju da obustave vazdušni saobraćaj iz te azijske države, prenose svetski mediji.

kina

Video: Dva simptoma koja mogu ukazati na to da ste oboleli od koronavirusa, a ne od sezonskog gripa

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    29. januar 2020 | 10:33

    Kod nas u Nisu pravili klinicki centar od 90te godine...Ulice jos od prosle zime nisu zakrpili,300m puta rade jos od juna meseca...primera je koliko Kinezi imaju stanovnika...

  • Svet

    29. januar 2020 | 10:03

    A kod nas ulicu sređuju mesec dana 😂😂😂

  • D88

    29. januar 2020 | 09:53

    Kod nas još rupe na putevima nisu popunjene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA