≫ 

Sramotno: Apoteka u Kini digla cene maski za šest puta, kažnjena sa pola miliona dolara

Koronavirus ne posustaje, raširivši se širom zemljine kugle, a kineske vlasti čine sve kako bi sprečile "napredovanje" infekcije

  • 1
Kina, epidemija, zaraza, virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Apotekarska radnja u Pekingu moraće da plati kaznu od 434.530 dolara (3 miliona juana) jer je u jeku širenja smrtonosnog koronavirusa koji je odneo do sada 132 žrtve digla cenu zaštitnih maski čak šest puta.

Farmacija "Jimin Kangtai Pharmacy" uhvaćena je na delu od strane tržišnih inspektora. Kako stoji u saopštenju te ustanove, radnja je kutiju maski prodavala za 122 dolara, a prethodna cena bila je 20 dolara po kutiji.

Koronavirus ne posustaje, raširivši se širom zemljine kugle, a kineske vlasti čine sve kako bi sprečile "napredovanje" infekcije. Jedna od mera jeste bukvalno stavljanje u karantin grad Vuhan, iz kog je krenuo ovaj soj. Urbana sredina od 11 miliona ljudi bukvalno je pod blokadom, a vlasti završavaju dve bolnice u Vuhanu, koje će se baviti samo pacijentima zaraženim koronavirusom.

Vuhan, Kina, epidemija, zaraza, virus, Koronavirus Širenje virusa u Vuhanu, Foto: Tanjug/AP

Razvijen virus u laboratoriji

Naučnici u Australiji uspeli su da razviju koronavirus u laboratoriji, što predstavlja veliku prekretnicu u globalnoj borbi protiv ovog virusa. Ovaj poduhvat izveden je u utorak, a ovo bi trebalo da omogući naučnicima da utvrde hoće li bilo koja nova vakcina efikanost da deluje protiv virusa.

Rusi planiraju da testiraju vakcine

Dve eksperimentalne vakcine za novi koronavirus koje razvijaju naučnici u ruskom Državnom istraživačkom centru za virus i biotehnologiju "Vektor" biće testirane u junu, objavio je danas sibirski ogranak Ruske akademije nauka.

- Razvijamo dve vakcine, njihovi prototipovi bi trebalo da se testiraju u junu - izjavio je generalni direktor Rinat Maksjutov, prenosi Tass.

Video: Zastrašujuće scene zbog koronavirusa: Strah, zaraženi, karantin i mrtvi

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jsca

    29. januar 2020 | 11:16

    Pa u Srbiji kada su poplave bile voda poskupila za 200% o cemu vi pisete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA