≫ 

Ne gleda TV, ne čita novine, živi u izolaciji: Igor Rus prebačen u drugi zatvor, pretili mu smrću

Prema pisanjima novinara, u Tekseiru se "normalno ponaša", te je "izlazio van ćelije", dok je tokom boravka u Zueri posle hapšenja odbijao da izlazi napolje i bio je u "modelu izolacije kao opasan zatvorenik"

  • 0
Norbert Feher, Igor El Ruso Printskrin: Youtube/LaComarcaTeVe

Državljanin Srbije Norbert Feher (43), poznatiji kao Igor Vaclavić, odnosno Igor Srbin i Igor Rus, koji je juče pred sudom u Španiji priznao da je upucao dvojicu muškarca, prebačen je iz zatvora Zuera u Tekseiro, jer je pretio zvaničnicima, navode lokalni mediji.

Kako prenose španski mediji, Vaclavić je biti prebačen u Tekseiro zatvor u Korunji iz bezbednosnih razloga. Prema pisanjima novinara, u Tekseiru se "normalno ponaša", te je "izlazio van ćelije", dok je tokom boravka u Zueri posle hapšenja odbijao da izlazi napolje i bio je u "modelu izolacije kao opasan zatvorenik". Od 342 dana koliko je bio u toj ustanovi u Saragosi, 138 dana je proveo ne izlazeći iz ćelije.

Igor Vaclavić Foto: Facebook

Navodi se da je i Tekseiru bio u izolaciji, gde je u ćeliji provodio 21 od 24 sata tokom 20 dana. Čuvaru kažu da "Vaclavić uredno održava mesto gde je zatočen i da se dobro vlada". Pošto su, kako se navodi, neki čuvari u Zueri pretili Igoru Rusu smrću, on je prebačen u Tekseiru, gde se "korektno i ljubazno ophodi prema čuvarima".

Vaclavićev dan u zatvoru

Kao i prethodnom zatvoru, Igor Srbin je i dalje u izolaciji. Španski mediji navode da ga čuvari bude u osam ujutru za prebrojavanje zatovrenika, zatim je od devet do 12 sati u dvorištu gde vreme provodi sam. Nekada, kako pišu španski mediji, trči a nekada šeta po dvorištu. Čuvari tvrde da ne gleda televiziju i ne čita novine jer je tako tražio, a da u prodavnici u zatvoru uglavnom kupuje sokove i pecivo.

Mediji u Španiji tvrde da su zvaničnici te ustanove podigli mere bezbednosti zbog Vaclavića, jer, kako kažu, reč je posebno opasnom zatvoreniku.

Suđenje Igoru Rusu

Rus se juče tokom ročišta u Španiji sve vreme smeškao u sudnici i mahao novinarima. Dok je davao iskaz, on je do tančina opisao kako se odigrao napad na farmere pre nešto više od dve godine. On je priznao da se krio u kući jedne od žrtava na selu, te da je u jednom trenutku primetio da neko prilazi imanju. Smestili su ga odmah po uvođenju u sudnicu u poseban stakleni kavez koji je specijalno napravljen za potrebe ovog suđenja, jer vlasti veruju da će Feher učiniti sve kako bi pobegao. Izgradnja ovog kaveza koštala je 7.000 evra.

Vaclavić je potom ispričao kako je izašao napolje naoružan i pucao u vlasnika kuće i bravara koji je došao sa njim da bi popravio vrata na objektu. Igor Rus je rekao na suđenju da nije imao nameru da žrtve ubije, te da nije proveravao da li su nosili oružje.

Samo je želeo da ih uplaši

On je objasnio da je želeo samo da ih uplaši. Rekao je da je kod sebe imao dve puške koje je doneo iz Italije, odakle je pobegao nekoliko meseci ranije. Inače, tamo je ubio dve osobe zbog čega ga u toj zemlji čeka doživotna kazna.

Vaclavić je rekao da je ušao u Španiju 21. septembra 2017. i da se poslednjih dana novembra te godine sakrio u predelu planina Teruel, u okolini Albalate del Arzobispo gde se i dogodio pokušaj ubistva dva farmera.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA