≫ 

Otac, zabrinut za ćerku, ušao u njen stan u Beču: Zatekao stravičan prizor i odmah pozvao policiju

Prema prvim informacijama devojka (28) je zadavljena, ali policija nije precizirala da li je to urađeno golim rukama ili nekim predmetom

  • 0

Kada je u utorak uveče ušao u stan u Beču, otac je zatekao beživotno telo dvadesetosmogodišnje ćerke Birgit H. i odmah pozvao policiju. Posle uviđaja otkriveno je da je devojka ubijena.

Prema prvim informacijama ona je zadavljena, ali policija nije precizirala da li je to urađeno golim rukama ili nekim predmetom. Otac je rekao da se nije čuo sa ćerkom nedelju dana i pošto nije mogao da stupi sa njom u kontakt došao je da proveri šta se dešava.

Policija je započela istragu o ubistvu, a stanari iz zgrade gde je živela žrtva, kažu da su na stepeništu videli devojčinog partnera kako plače. Ona je, kako kažu, bila u vezi sa njim od nedavno, tačnije od novembra 2019. godine. Međutim, navodno je bila u vezi sa još jednim mladićem, pa se ispituje da li je motiv ljubomora.

Davljenje, zlostavljanje, maltretiranje, Nasilje, žene, nasilje nad ženama

Foto-ilustracija: Jovana Velimirović

Prema svedošenju komšija, Birgit H. živela je prilično povučeno. Kažu da su češće viđali njenog prijatelja nego nju. Birgit je veoma volela životinje jer su vrata stana bila ukrašena njihovim slikama, a imala je i male kućne ljubimce. Robert Hauser, čuvar zgrade rekao je da je u tom stanu živela od 2009. i da je bila gotovo neprimetna, uvek ljubazna.

- Video sam je mnogo puta. Uvek se ljubazno pozdravljala - opisao je Hauser kontakte sa ženom. On je potvrdio da je žrtva imala mladića i da je nekoliko puta pričao sa njim.

- Pričao sam s njim nekoliko puta. Bio je vrlo ljubazan. Ponekad je ostavljao automobil u dvorištu zgrade, ali uvek je odlazio vrlo rano - rekao je Hauser.

Rekao je da su u "vanbračnoj vezi", a ragovarao je sa njim poslednji put u utorak kada je rekao da je Birgit dobro.

Video: Stan strave u Beču gde su pronađene mrtve bliznakinje sa majkom iz Srbije

(Telegraf.rs / Blic, Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA