Prava istina o snimcima sa pijace užasa u Vuhanu: U pitanju je tržnica u Indoneziji

Izvor koronavirusa su divlje životinje, a kako su preneli brojni mediji izvorište je upravo na ovoj pijaci, koja je vrlo neuredna i na kojoj se prodaje meso zmija, koala, kengura i još mnogih drugih životinja

  • 2
Pijaca Indonezija

Printscreen/Youtube/Travel Voyage

Smrtonosni koronavirus koji se proširio iz kineskog grada Vuhan dosad je ubio više od 200 ljudi. Virus je krenuo sa pijace u ovom mestu u provinciji Hubei, na kom se prodaje meso najrazličitije vrste.

Izvor zaraze su divlje životinje, a kako su preneli brojni mediji izvorište je upravo na ovoj pijaci, koja je vrlo neuredna i na kojoj se prodaje meso zmija, koala, kengura i još mnogih drugih životinja.

Na društvenim mrežama postoje brojne fotografije i snimci koji dokazuju upravo to, da su uslovi na pijaci velo nehigijenski. Ipak, snimak koji je izazvao najviše pažnje i koji pokazuje pijacu na kojoj se prodaju mrtvi pacovi i zmije, a vide se i psi u kavezu, je zapravo lažna informacija, jer se uopšte ne radi o Kini.

Kada pustite snimak, verovatno vam svu pažnju okupira ono što se nalazi na tezgama, u kavezima i u kesama, te stoga mnogi nisu primetili brojne kupce. Da su obratili pažnju, shvatili bi da se ne radi o Kinezima.

Radi se o pijaci u Indoneziji

 

Ako pokušate ovaj snimak da nađete na Fejsbuku, ova društvena mreža će vas odmah upozoriti da je reč o lažnim vestima "fake news" i uputiti na tekst koji objašnjava da su prizori na pijaci zabeleženi u Indoneziji.

Snimak je nastao na pijaci u Langovanu, što zapravo i piše preko snimka na samom početku.

Takođe, moguće je i na druge načine utvrditi da nije reč o Vuhanu jer se fotografije pijace u Lanfovanu podudaraju sa prizorima zabeleženim u videu.

Šta je moguće videti u Vuhanu?

 

Pijaca morskih plodova u Vuhanu je mnogo više od "riblje pijace" jer se tamo, pored mrtvih pernatih životinja, mogu naći i ptice, zečevi, pacovi, lisice, šišmiši, zmije i drugi reptili, magarci, kamile, pa čak i majmuni.

Mesari često životinje ubijaju pred samim kupcima, pa su tako prizori sa tržnica prilično jezivi.

I epidemija SARS-a koja je izbila takođe u Kini 2002. godine i ubila 774 ljudi verovatno je isto potekla sa ovakve pijace.

Da podsetimo, od koronavirusa umrlo je 213 osoba, a zaraženo je više od 9.000. Informacije iz časa u čas pratite na našem blogu.

Video: Šta sve možeš u Vuhanu kad si gladan: Dajte dve žabe, kornjaču i zmiju!

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јован

    31. januar 2020 | 18:01

    Једу они то 3000 година,овој пошасти је човек мирђија

  • JokerDjo

    31. januar 2020 | 20:31

    Horor!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA