≫ 

Tabloid dobio bitku: Životinje bile "drogirane i vezane", princ Hari fotografijama obmanuo ljude

Nezavisna organizacija za standarde štampe smatra da novine nisu prekršile pravila novinarstva

  • 4
Princ Hari Foto: Tanjug/AP

Princ Hari je izgubio pravnu bitku koju je vodio protiv britanskog tabloida „Mail on Sunday“.

Priča koja je objavljena aprila prošle godine tvrdi da je serija fotografija koje je princ Hari objavio na Internetu, uoči Dana planete, dovela čitatelje u zabludu, jer nije naznačio da su životinje bile „drogirane“ i vezane.

Hari se žalio Nezavisnoj organizaciji za standarde štampe zbog lažnog izveštavanja, ali je njegov slučaj odbačen, jer organizacija smatra da novine nisu prekršile nijedno njihovo pravilo.

Bakingemska palata je odbila da prokomentariše odluku.

Prema izjavi predsednika organizacije, Hari tvrdi da je 2016. godine objavio needitovane fotografije na veb sajt kraljevske porodice i da su one bile dostupne svakome ko je želeo da ih vidi. Dodao je i da je postavio slike na Instagram nalog kako bi podigao svest, a ne da bi pokazao svoju veštinu fotografisanja divljine.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Hari je u žalbi napisao i da je u naslovu fotografije stajalo da su životinje prebačene kako bi se sačuvale, pa da zato nije bilo potrebe da se eksplicitno napiše da su životinje pod sedativima ili da su vezane, jer to čitaoci porazumevaju.

Priča koju je „Mail on Sunday“ objavio je naslovljena sa „Drogirane i vezane... Šta vam Hari nije rekao o inspirativnim fotografijama divljih životinja".

U članku stoji  da je slon na slici vezan i da vojvodini Instagram pratioci nisu mogli to da vide, jer je fotografija isečena. Dodali su i da je Harijev agent odbio da da komentar na ovu temu – prenosi CNN.

Princ Hari i Megan imaju loš odnos sa britanskom štampom otkad su objavili svoju vezu. Oni često javno govore o nemilosrdnom i agresivnom objavljivanju priča, pogotovo onih o Megan, za koje princ smatra da imaju rasistički podton.

Par je tužio nekoliko britanskih tabloida. Prošlog oktobra, Megan je tužila „Mail on Sunday“, jer su objavili njena privatna pisma, koja je pisala ocu. Par smatra da su pisma selektivno editovana kako bi novine povećale čitanost. Nekoliko dana posle Meganine tužbe, Hari je tužio vlasnike „The Sun“ i „The Daily Mirror“, jer su hakovali njegovu govornu poštu.

Tada je princ u podužoj izjavi napisao da britanski tabloidi vode kampanju protiv Megan i da ona podseća na kampanju koju su vodili protiv njegove majke, princeze Dajane.

- Video sam šta se dogodi kada nekoga koga volim progone do tačke da ga više ne vide i ne tretiraju kao pravu osobu. Izgubio sam majku i sada gledam kako iste stvari rade mojoj ženi – objasnio je Hari, u oktobru.

Video: E, i to da se završi: Princ Hari stigao u Kanadu, počinje novi život sa Megan i Arčijem

K.B.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo napred

    31. januar 2020 | 18:44

    To si mogao da ocekujes,ako su tvoju majku maltretirali sa smrtnim ishodom isto ce i tebe i tvoju pirodicu jer ne igras kako oni kazu. Tebi i tvojoj porodici zelim istrajnost u tome sto si namerio,svu srecu i uvek da se secas tvoje divne,poztvovane majke Princeze Dajane

  • J

    31. januar 2020 | 17:09

    Hahaaa čim napustio čopor odmah afere...

  • Putin R.S

    31. januar 2020 | 16:23

    kada ce doci kraj njihovoj vladavini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA