≫ 

9 članova iste porodice zaraženo koronavirusom: Bili su na zajedničkom ručku, svi oboleli

Sa 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom ukupan broj obolelih u gradu skočio je za više od trećine na 36, što je povećalo strah od epidemije

  • 0
Koronavirus Hongkong Foto: Tanjug/AP

Devet članova iste porodice iz Hongkonga zaraženo je smrtonosnim koronavirusom nakon što su zajedno bili na roštilju.

U nedelju je u gradu bilo 10 pozitivnih slučajeva zaraze virusom, nakon što je kasno uveče kod sedmoro ljudi, članova iste porodice, potvrđeno da imaju infekciju.

Ranije tog dana kod muškog člana iste porodice (24) i njegove bake potvrđeno je da imaju koronavirus.

Njegovi majka i otac, dve tetke i tri rođaka su među zaraženima, prenosi Saut Čajna morning post. Oni imaju između 22 i 68 godina.

Još jedan slučaj zaraze potvrđen je kod starijeg muškarca (70) koji nije putovao van Hongkonga od 9. januara, a veći deo vremena proveo je kod kuće.

Sa 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom ukupan broj obolelih u gradu skočio je za više od trećine na 36, što je povećalo strah od epidemije.

Do ovoga je došlo nakon što su zdravstvene vlasti upozorile na "velike poteškoće" u pronalaženju mogućih nosilaca virusa, jer neki mogu pokazati blage simptome nalik gripu u ranoj fazi.

Koronavirus Hongkong Foto: Tanjug/AP

U svetlu sve većeg broja slučajeva, Bolnička uprava, koja upravlja gradskim javnim zdravstvenim ustanovama, takođe je rekla da će drastično prilagoditi usluge koje nisu hitne u naredne četiri nedelje.

- Suočeni smo s velikim poteškoćama u izolovanju sumnjivih slučajeva i pronalaženju onih koji su imali bliski kontakt sa potvrđenim pacijentima - rekao je doktor Čuang Šuk-kvan, šef ogranka za zarazne bolesti Centra za zaštitu zdravlja.

Devet članova iste porodice, kod kojih je potvrđen koronavirus, bilo je na porodičnom okupljanju 26. januara u Kvun Tongu u Hongkongu. Večeri je prisustvovalo 19 ljudi, uključujući dvoje rođaka iz kontinentalne Kine koji su napustili grad krajem prošlog meseca.

Njih dvoje su tražili lekarsku pomoć preko granice. Jedan od njih nije imao koronavirus, dok se rezultati drugog čekaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA