≫ 

Šokantne reči hladnokrvnog silovatelja iz Grčke: "Hteo sam da otmem još jednu, ali ste me uhapsili"

Priča koja stiže iz Grčke najbolji je dokaz do koje granice odlazi bolestan um, a mnogo govori i o povraništvu

  • 4
Atina foto: pixabay.com

Rano ujutru 20. januara, policajci su primetili pretučenu ženu koja šeta Atinom. Prišli su joj i pitali šta se dogodilo. Ona se tada slomila i otkrila da je bila žrtva zlostavljanja "jednog psihopate" koji ju je držao zarobljenom ceo dan tokom kojeg ju je tukao i silovao.

Bila je to prva žrtva nakon koje je policija u Atini počela da istražuje slučaj za koji nisu ni pretpostavili da će biti tako veliki. U naredne dve nedelje još dve žene su opisale slično iskustvo.

I u sva tri slučaja u pitanju su bile prostitutke iz inostranva koje su došle na par nedelja da rade u Atini i to bez zaštite makroa već jednostavno na svoju ruku. Ubrzo su shvatili da se radi o istom otmičaru - Bugarinu.

Napadač je imao saučesnika, takođe Bugarina, s kojim je mamio žene u napuštene kuće i stanove u centru Atine, a ženama su se predstavljali pod imenima i prezimenima Vasil Ivanov ili Borislanov, Velizar, Jorgi, Danijel, Stoimenov, Georgiev i Zahariev.

Do izgleda napadača došli su tako što je jednoj od žrtvi poslao svoju sliku, ali je imao i nalog na Vajberu. Napadači nisu imali pojma da ih policija prati, dok nisu konačno i uhapšeni.

Bila bi to jedna obična policijska priča, da nisu ostali šokirani bolesnom hladnokrvnošću napadača koji im je sve svoje planove ispričao do detalja.

Napadač je priznao da je iznajmio i četvrti stan u ulici Aleksandras, kao i da je tražio svoju četvrtu žrtvu ali da, eto, nije stigao.

- Već 13 godina živim u Grčkoj i zato tako dobro razumem grčki jezik. Dva puta sam išao u zatvor zbog pljačke i izašao sam pre godinu dana. Od tada živim u različitim napuštenim kućama i kancelarijama. U poslednje vreme živim u hotelu i ne radim nigde.

Kako je izabrao prvu žrtvu?

Atina foto: pixabay.com

Namerno je tražio tzv. call girls bez pratnje. Kada je napao dvadesetčetvorogodišnjakinju Boju bio je sam bez saradnika.

- Pre otprilike dve nedelje obio sam kuću za koju sam znao da je napuštena i nema struje. Tog popodneva sam zvao da mi dođe jedna od tih devojaka za 100 evra po satu. Smislio sam da je držim u kući ceo dan i da imamo seks kad ja hoću. Devojka je bila slabašna plavuša iz Albanije. Čim je ušla u kuću dao sam joj novac. Čim sam je prvi put udario, radio sam joj šta sam hteo. Dok je bila vezana, slikao sam je. Sledećeg popodneva sam otišao iz kuće i ostavio je vezanu. Zatražio sam od jednog klinca kojeg ona poznaje da mi da 1.000 evra kako bih je oslobodio. Rekao mi je da nema, ali morao je da se snađe - ispričao je policiji.

Druga žrtva

Popodne tog 28. januara bolesni silovatelj je odabrao dvadesettrogodišnju prostitutku iz Rusije. Zakazao je sastanak sa njom u stanu na trećem spratu jedne zgrade za dogovoren novac. Čim je ušla, prebio ju je rukama, ali i šrafcigerom. Ugasio joj je mobilni telefon i vezao lisicama.

Odlučio je da pozove još jednog saučesnika.

- Pre nedelju dana sam sve želeo da ponovim, ali sa drugom devojkom. Našao sam stan koji je bio napušten. Želeo sam da joj radim sve što poželim - zato sam poneo nož i lisice. Došla je. Bila je visoka, mršava, sa smeđom kosom. Zove se Darija. Čim je ušla, tražila mi je novac. Odmah sam je udario i vezao. Bacio sam je na krevet i svukao sam joj odeću dok je bila vezana. Uveče sam pozvao drugara i rekao da dođe da mi pomogne i ako želi da vodi ljubav s njom. Čim je završio, poslao sam ga do njene hotelske sobe da joj ukrade sav novac koji je skupljala. Imala je oko 1.300 evra. Podelili smo taj novac.

Treća žrtva

Atina foto: pixabay.com

Prošle nedelje, žrtva dvojice muškaraca bila je dvadesetčetvorogodišnjakinja iz Ukrajine.

- Ovoga puta sam obio kuću. Imao sam lisice, traku i jedan nož. Rekao sam joj da ću joj dati 140 evra za sat vremena. Oko 10 uveče je stigla kod mene. Zove se Ana. Tražila je novac, dao sam joj 150 evra, krenuli smo ka sobi. Pošto nije htela da uradi što sam joj tražio, rekla mi je da novac ne mogu dobiti nazad i počela je da se oblači. Rekao sam joj da ni ne pomišlja da ide. Počela je da vrišti. Tada sam je bacio na pod i udario parčetom drveta po glavi dva puta. Jako je krvarila. Stavio sam joj lisice i vezao noge trakom. Pozvao sam drugara da mi donese hranu i cigare. Ponovo smo odradili isto - on je otišao u hotel, ali nije bilo novca. Zato sam pozvao njenu prijateljicu i tražio 1.000 evra da je oslobodim.

Napadač kaže da je planirao i četvrtu žrtvu, ali da se "sada kaje zbog svega što je uradio".

Jedna od ove tri devojke ga je čak upitala da li će je ubiti.

- Nemam nameru da te ubijem, ali ako zatreba uradio bih to.

Iz policije kažu da odavno nisu videli teži slučaj povratnika i hladnokrvnog potencijalnog ubice, te da je prava sreća što su ga sklonili sa ulica Atine.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žalosno

    10. februar 2020 | 15:27

    Mene više od tog silovatelja šokira to što te mlade devojke rade sebi, devojke od 23, 24 godine, same u drugoj državi prodaju svoje telo. Dobro da iih nije i ubio.

  • Komentar

    10. februar 2020 | 15:32

    Legalizacija prostitucije bi rešila mnoge problema ovog tipa kao u Belgiji ili Holandiji. Znalo bi se gde se odvija prostitucija i tu postoji bezbedno okruženje. Nema potrebe da se prostitutke šetaju od klijenta do klijenta kada su im obezbedzeni lokali i javne kuće pod kontrolom države i socijalnih radnika. Ali izgleda da na žalost takav nivo svesti nije stigao do balkanskih zemalja. Prostitucija se ne može zaustaviti već samo legalizovati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA