Rusi hvale budući raketni sistem: S-500 će presretati mete na stotine kilometara od Zemlje

S-500 po svojim karakteristikama prevazilazi sve pandane koji su proizvedeni bilo gde i bilo kad do sada

  • 10
S-500 Printscreen/Youtube/Pravda Report

Budući ruski protivvazduhoplovni raketni sistem S-500 presretaće mete na stotine kilometara od Zemlje, saopštio je generalni konstruktor "Almaz Antje" Pavel Sozinov.

Sozinov je, kako prenosi Spunjik, istakao da S-500 po svojim karakteristikama prevazilazi sve pandane koji su proizvedeni bilo gde i bilo kad do sada.

- Presretanje u gornjim slojevima atmosfere je moguće. To je na stotine kilometara udaljenosti od Zemlje - precizirao je Sozinov.

Prema njegovim rečima, sistem je opremljen velikim brojem sredstava za lociranje različite namene, kao i protivvazušnim navođenim raketama.

- To je sistem koji izvršava čitav niz zadataka, kako protivvazdušne, tako i protivraketne odbrane. Trenutno testiramo elemente sistema uz maksimalnu uštedu sredstava izdvojenih za testiranje - kazao je Sozinov.

On je dodao da je koncern pokušao da napravi prognozu za narednih 25 godina kada je reč o razvoju sredstava za vazdušno-kosmički napad, i da je zaključio da će S-500 biti veoma pouzdan sistem kada se uzmu u obzir karakteristike koje potencijalni protivnik može razviti za taj period.

- U skladu s tim, naš sistem treba da bude u stanju da se bori protiv sredstava kojih još nema, ali koja se mogu pojaviti za 5, 7 ili 10 godina - naglasio je.

Ranije je zamenik ruskog ministra odbrane Aleksej Krivoručko najavio za narednu godinu mnoštvo novina u modernom ruskom naoružanju, a pored protivvazduhoplovnih sistema S-500, na listi su se našli i avioni Su-57 i PAK DA, zatim raketni kompleksi "Kindžal" i "Cirkon", ali i tenk T-90M.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zar

    10. februar 2020 | 22:18

    Stace im kada sluze samo za ukras

  • Krajišnik Knin

    11. februar 2020 | 06:13

    Kada bi Srbija imala S 500 onda se niko ne bi više osudio da nas napadne! Kada bi barem imali S 400 isto niko ne bi smeo da napadne Srbiju ni Republiku Srpsku! To je razlog što treba da nabavimo S-400.

  • Gile

    10. februar 2020 | 23:50

    E to nam treba 😁 5-6 komada pa da natovcima ne padne napamet da gađaju ponovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA