≫ 

Evakuisano 35 stanova u jednoj zgradi, sumnja se da su svi zaraženi

Stanari zgrade koji pokažu simptome bolesti biti stavljeni u karantin iz predostrožnosti

  • 2
Korona virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Vlasti Hongkonga evakuisale su ljude iz stambene zgrade u distriktu Cing Ji, gde je potvrđeno da su dve osobe zaražene od koronavirusa, iako žive na različitim spratovima.

Direktor Centra za zdravstvenu zaštitu Vong Ka-hing je rekao da vlada istražuje kako je došlo do prenosa bolesti u zgradi, preneo je Rojters.

On je naveo da će oni stanari zgrade koji pokažu simptome bolesti biti stavljeni u karantin iz predostrožnosti. Prema pisanju "Saut Čajna morning posta", zaraženi su muškarac i žena, navodno u 60-im godinama.

Zaražena žena (62) je živela u stanu tačno ispod muškarca, a ti stanovi dele zajednički odvod. Taj podatak odmah je izazvao alarm kod vlasti koje sada istražuju mogućnost da se virus prenosi i vazduhom.

Zbog toga su odmah evakuisali stanovnike 35 drugih stanova koji dele taj odvod i podvrgli ih medicinskom nadzoru, preneo je "Jutarnji list".

Zasad je poznato da je zaražena žena prva obolela od koronavirusa - počela je da kašlje 3. februara, potom tri puta otišla kod lekara u naredna četiri dana, a zatim se 9. februara prijavila u bolnicu Prinses Margaret.

Odmah je stavljena u izolovani deo i u stabilnom je stanju.

Istovremeno, vlasti su locirale članove njene porodice koji su, takođe, stavljeni u karantin i podvrgnuti testiranju na koronavirus, a upućen je poziv i taksisti koji je ženu vozio u bolnicu da se javi na pregled.

Video: 2 simptoma koja mogu ukazati na to da ste oboleli od koronavirusa, a ne od sezonskog gripa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Problematičan učenik

    10. februar 2020 | 22:51

    Teško narodu šta im vlast radi prvo bace virus onda maltretiraju ljude e robijo majko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA