Robijaši u panici: Kralj droge koji je došao iz Tajlanda se srušio u ćeliji, sumnjaju na koronavirus

Celo krilo tog zatvora je stavljeno pod blokadu, a dva zatvorenika su testirana na taj virus

  • 0
Zatvor Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Jedan Britanac koji je osumnjičen za trgovinu droge privukao je pažnju ostrvskih medija pošto se pretpostavlja da je možda doneo koronavirus u jedan zatvor u Britaniji. Mark Rambl (31) izručen je iz Tajlanda toj zemlji 27. januara zbog sumnje da je dilovao drogu u Ujedinjenom Kraljevstvu, navodi "San". Nekoliko dana kasnije, on se srušio u zatvoru Bulingdon, a pošto je došao iz podneblja koje je zahvaćeno tim virusom, nastala je opšta panika među robijašima, ali i stražarima.

Prema navodima medija, celo krilo tog zatvora je stavljeno pod blokadu, a dva zatvorenika su testirana na taj virus. Rezultati bi trebalo uskoro da budu poznati.

- Zatvor je u panici pošto se jedna osoba srušila na pod. Nekoliko stotina zatvorenika u krilu C su u blokadi, i nije im dozvoljeno da napuštaju ćelije - kaže neimenovani izvor za britanski list.

Tajland do sada ima 33 potvrđena slučaja koronavirusa, a prvi je registrovan 13. janura, dve nedelje pre nego što će se Rambl vratiti.

Zatvorenik prebačen u bolnicu

Rambl je, pošto se srušio, transportovan u bolnicu van te ustanove, a zatvorska medicinska sestra koja je bila primila 31-godišnjaka pošto je onemoćao u zatvoru, stavila je sebe u izolaciju kod kuće.

Otkriven supekliconoša

Britanac za koga se veruje da je "superkliconoša" koronavirusa identifikovan je kao biznismen Stiv Volš. Kako prenosi Skaj, lekari su 6. februara otkrili virus kod 53-godišnjaka, a pretpostavlja se da ga je "zakačio" tokom poslovnog puta u Singapur, pre nego što je otišao na skijanje na Alpe u Francuskoj. Zatim se vratio u Ujedinjeno Kraljevstvo.

(M. Lj)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA