≫ 

Ljubav u doba korone: Kineskinje za Dan zaljubljenih dobile neuobičajene bukete

Umesto čokolada, dame su dobijale zaštitne maske, pasta za zube, rukavice, sapun i sredstvo za dezinfekciju

  • 1
valentine koronavirus virus dan zaljubljenih Foto: Tanjug/AP

U jeku epidemije smrtonosnog koronavirusa koji izaziva upalu pluća i bronhitis, a koji se iz kineskog grada Vuhana proširio na još 25 zemalja širom sveta, buketi cveća za Dan zaljubljenih u Hong Kongu su ove godine izgledali pomalo drugačije.

Naime, pored crvenih ruža koje su dame dobijale za ovaj praznik koji se slavi 14. februara, u buketu su se našle i zaštitne maske, pasta za zube, rukavice, sapun i sredstvo za dezinfekciju - neophodne potrepštine za zaštitu od opasnog virusa.

Slični pokloni bili su uručeni i damama na Filipinima. Jedna cvećarka takođe se odlučila na, kako je rekla za AP, koristan i romantičan poklon u kojem su se našla neophodna sredstva za zaštitu od koronavirusa.

valentine koronavirus virus dan zaljubljenih Umesto čokolada - zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju, Foto: Tanjug/AP

- Želeli smo da ljudi shvate da cveće nije jedina stvar koju možete nekome da poklonite za Dan zaljubljenih. Kako bismo sprečili širenje virusa, umesto čokolada, predložili smo ljudima da kupuju rukavice, sapun, pastu za zube i zaštitne maske - rekao je vlasnik jedne cvećare.

Video: Strašan snimak iz Kine: Žena vrišti dok je stavljaju u metalnu kutiju jer sumnjaju na koronavirus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA