≫ 

Izbo devojku jer mu nije dala da je opljačka: Uhapšen dečak (14), imao i dvojicu pomagača

Nakon pljačke devojku izbori nasred parka

  • 3
Tessa Majors, Tesa Mejors

Foto: Conrad MacKethan/Privatna arhiva

Protiv 14-godišnjeg dečaka iz SAD podignuta je optužnica i tereti se da je u decembru prošle godine nasmrt izbo Tesu Mejors (18) u parku u Njujorku. Devojka je izbodena nakon što je pokušala da pruži otpor trojici tinejdžera koji su krenuli da je pljačkaju.

Rašonu Viveru (14) se na teret stavlja ubistvo i pokušaj ubistva, kao i mnogobrojna krivična dela krađe, a sudiće mu se kao odraslom, prenose američki mediji.

Dermot Šea, policijski zvaničnik iz Njujorka rekao je da su inspektori sve vreme bili ubeđeni da će uhvatiti ubicu. Kako je naveo, Tesine poslednje reči su bile: "Pomozite mi, opljačkana sam".

Sigurnosne kamere u parku snimile su trenutak kada je Tesa krenula stazom, 11. decembra u 18:43. Istovremeno, kamere su na drugom kraju usnimile Vivera kako ulazi u park sa dvojicom tinejdžera. Oni su prvo krenuli da prate jednog muškarca, a potom su usnimljeni kako se raspravljaju sa nekom ženom na stepenicama, nakon čega su se spustili na stazu.

Dva minuta kasnije, prema izjavi jednog očevica, čuli su nekog muškarca kako traži da mu neko hitno da telefon i vrisak žene koja govori: "Pomozite mi, opljačkana sam".

Pre toga je Tesa viđena kako se bori sa trojicom mladića i kreće da beži uz stepenice. Na lice mesta je ubrzo stigla policija i hitna pomoć, koja je izbodenu devojku prevezla u bolnicu, gde je podlegla povredama u 19.23 časova.

Kako navode izvori iz policije Viver je pokušao Tesi da otme telefon, ali pošto je ona pružala žestok otpor, nožem je nasrnuo na nju. DNK tragovi na njenim prstima ukazali su da je Viver napao.

Pripremno ročište biće održano 19. februara.

Video: Užas nad užasima: Nasmrt pretukli čoveka na Badnje veče zbog jedne novčanice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    15. februar 2020 | 21:28

    Kada se kaze DECA,DEVOJCICA ILI DECAK MISLI SE NA NEVINE ANDJELE a ovo su ubice po rodjenju . Nadam se da USA ce osuditi svu trojicu ubica sa smrtnom kaznom bez prava na pomilovanje !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA