≫ 

Ruski arhiepiskop: Žene koje žive u vanbračnoj zajednici su prostitutke

Komentar arhiepiskopa izazvao je burne reakcije u javnosti. Predsednica Unije žena Ekatarina Lahova kazala je da je Smirnova izjava "glupa, ružna i pogrešna"

  • 10
Dmitrij Smirnov Foto: Printscreen/Youtube/ Russian Orthodox Sermon

Sveštenik u Rusiji privukao je veliku pažnju javnosti pošto je javno izjednačio neudate žene koje žive u vanbračnoj zajednici sa partnerom i prostitutke.

- Naše žene ne razumeju šta je brak. Neprijatno im je da kažu "Ja sam besplatna prostitutka", tako da im je lakše da izjave "Živim u civilnoj zajednici". Alo! Ne, vi samo pružate usluge besplatno i to je sve i niko ne gleda na vas kao svoju suprugu - kazao je Dmitri Smirnov, a prenosi "Raša tudej".

Arhiepiskop Smirnov je nastavio da brani tezu kako u Rusiji ima miliona više udatih žena nego udatih muškaraca.

- Kako je to moguće? Pa, vrlo je prosto - muškarci čije žene kažu da su u civilnoj zajednici ne smatraju da su to njihove supruge, već je to trenutno zadovoljstvo. Jer, da ih tretiraju kao supruge, bilo bi teže da se zvanično zabeleži brak - kaže Smirnov.

Komentar arhiepiskopa izazvao je burne reakcije u javnosti. Predsednica Unije žena Ekatarina Lahova kazala je da je Smirnova izjava "glupa, ružna i pogrešna" i istakla da pažnja ne bi trebalo da bude usmerena ka braku, već prema stvaranju porodice.

Čak su i neki članovi Ruske pravoslavne crkve takođe "na nož" dočekali tvrdnje arhiepiskopa. Episkop Sava izjavio je da je izjava Smirnova "uvredljiva" i "neprihvatljiva", a portparol crkve Vladimir Legojda istakao je da su reči arhiepiskopa "neuspešno provociranje (trolovanje)".

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto!

    18. februar 2020 | 00:20

    Setio se matori pop da pametuje! Sramota, a sto je najgore praznoverni vernici ce i da mu poveruju!

  • Lala iz Banata

    18. februar 2020 | 00:28

    И Марија Магдалена је тако живела, па јој није сметало да постане светица...?! Свако ко верује..Живи по БОЖИЈОЈ вољи...!! Важна је љубав, она долази кроз ИСУСА...!! Све остало... "папир"... Општински или црквени...? Одлучите сами...!!

  • Zaostali

    18. februar 2020 | 07:44

    Narod u vremenu i prostoru!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA