Za rekonstrukciju Albanije skupljeno 1,15 milijardi evra: Srbija izdvojila 2 miliona

- Jaka poruka koju smo poslali albanskom narodu jeste da mi brinemo - naveo je Varhelji na svom Tviter nalogu

  • 23
ALBANIJA, RAZORAN ZEMLJOTRES

Foto: Tanjug/AP

Na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji "Zajedno za Albaniju" skupljeno je 1,15 milijardi evra, objavio je komesar za proširenje Oliver Varhelji. On je kao predsedavajući donatorskom konfrencijom koju je u Briselu organizovala EU izjavio da je ponosan zbog cifre koja je skupljena za obnovu zemljotresom pogođene Albanije.

- Jaka poruka koju smo poslali albanskom narodu jeste da mi brinemo - naveo je Varhelji na svom Tviter nalogu.

On je najavio da će se vrlo brzo krenuti u primenu skupljenih sredstava za rekonstrukciju i rehabilitaciju Albanije.

Brnabić: Pomoć Srbije Albaniji znak našeg prijateljstva

 

Premijerka Ana Brnabić danas je na donatorskoj konfrenciji u Briselu rekla da je Vlada Srbije izdvojila dva miliona evra kao pomoć u rekonstrukciji zemljotresom pogođene Albanije.

- Molim vas da prihvatite ovu pomoć od Srbije kao znak našeg prijateljstva, podrške partnerima u nevolji, ali i kao zalog naše zajedničke budućnosti - rekla je Brnabić.

Premijerka Srbije je na Međunarodnoj donatorskoj konfrenciji "Zajedno za Albaniju", koju je u Briselu organizovala EU, naglasila da se Srbija saoseća sa tragedijom koja se pogodila Albaniju 26. novembra prošle godine.

- Istovremeno mi smo ponosi što možemo da budemo uz Albaniju u ovom teškom trenutku - rekla je Brnabić.

Rama: Prikupljena suma prevazilazi moje najluđe snove

 

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da ni u najluđim snovima nije očekivao da će se na međunarodnoj donatorskoj konferenciji za saniranje posledica prošlogodišnjeg zemljotresa u Albaniji prikupiti tako velika svota novca.

ALBANIJA, RAZORAN ZEMLJOTRES

Foto: Tanjug/AP

- Ovo je izvan mojih najluđih maštanja - izjavio je Rama na kraju konferencije, koja je održana u Briselu, prenosi Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    17. februar 2020 | 23:53

    Jao boze me sacuvaj, ne mogu da poverujem, a srpska deca nam umiru, heroji sa Kosara umiru u bedi, a oni da se naprave dobri i to ni manje ni vise pomazu onima koji su cupali organe nasem narodu u Albaniji. Ana sram vas sve bilo. Za nasu decu bolesnu moramo sami da skupimo, a vi se razbacujete sa parama !

  • Sramota

    17. februar 2020 | 23:03

    Da ulože u Decu u Srbiji ali na ovaj prikupljacki nacin, i to svaki mesec...tesko ikako... A za Albaniju.. očas posla,Gaši će nam oprostiti što nas je pljuvao I ubijao ma idi..

  • Aleksandar

    17. februar 2020 | 22:59

    Ej??!! Deca nam umiru jer nemamo adekvatne uslove za lecenje nigde u drzavi a vi donirate 2 miliona kome??? ALBANIJI?! Uzeli su nam sveti deo drzave, mesto gde se nalaze najvece srpske svetinje, ponasaju se prema nasem narodu kao prema psima i vi njima donirate 2 miliona?! Sram da vas bude, imate li imalo obraza ljudi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA