≫ 

Oluja Denis odnela treću žrtvu: Pronađeno telo nestale žene, meteorolozi najavljuju rast vodostaja

Oko 480 upozorenja zbog poplava izdato je širom Engleske u ponedeljak, što je do sada najveći broj

  • 0
Oluja Denis Foto: Tanjug/AP

Posle naleta oluje Denis u Britaniji su usledila upozorenja na opasnost od poplava opasnih po život, a broj žrtava se popeo na tri pošto je pronađeno telo 55-godišnje žene koja se od nedelje vodila kao nestala.

Oko 480 upozorenja zbog poplava izdato je širom Engleske u ponedeljak, što je do sada najveći broj. Meteorolozi predviđaju i dalji rast vodostaja reka u delovima na severu Engleske. Stanovnici Velsa i zapadnih delova Engleske raščišćavaju posledice poplava posle oluje koja je potpila puteve, železnice, domove i poremetila saobraćaj širom Britanije.

Kako prenosi AP, u naletu oluje Denis u Nemačkoj povređeno je devet osoba. Voz sa 67 putnika naleteo je na oboreno stablo koje je palo na prugu u Dortumundu, ali tom prilikom niko nije povređen.

Poplavljen je i Hamburg, drugi put ovog meseca.

Oluja je poremetila i saobraćanje trajekata između Danske i Norveške.

Vlasti upozoravaju građane na poplave

Veliku Britaniju je pogodila oluja Denis praćena obilnim padavinama i snažnim vetrovima, što je izazvalo poplave u južnom Velsu. S obzirom na to da ona i dalje besni, britanske vlasti su upozorile građane da se zaštite od poplava opasnih po život.

Druga oluja Kjara u Škotskoj je uspela da podigne svu vodu u vodopadu, tako da je ona prštala kao gejzir iznad planine.

Kako piše BBC, brojne službe civilne zaštite pomažu stanovnicima da se izbore s poplavama nakon što je voda ušla u njihove domove.

Video: Oluja potopila Hamburg

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA