Naše gore list spasava živote u Austriji: Zdravko Grgić najbolji policajac u Beču?

Građani Beča mogu da biraju svog najboljeg policajca, a favorit je momak sa naših prostora

  • 2

Beč bira svog najpolicajca, a u uži izbor ušao je i jedan momak sa Balkana. Zdravko Grgić (27) mogao bi da postane najbolji policajac u glavnom gradu Austrije i to već krajem ovog meseca.

Naime, list Kronen Zeitung napravio je anketu gde čitaoci biraju najhrabrijeg pripadnika policije u Beču, a u užem krugu, među samo šest kandidata našao se i Zdravko Grgić, kojem pripisuju brojna herojska dela.

Ugledni list piše da Grgić brine o bezbednosti Bečlija već četvrtu godinu za redom, te da je do sada spasao dva života, uhapsio više od 40 migranata i slobode lišio više od 10 ljudi zbog raznih krivičnih dela.

Grgić je svojevremeno uhapsio i jednog narkomana koji je svoju devojku gotovo pretukao nasmrt. Kobnog dana, Grgić je izašao na teren po pozivu i našao golu devojku prekrivenu krvlju kako leži nasred ulice. Grgić joj je pružio prvu pomoć i predao je lekarima. Potom je krenuo u potragu za zločincem koji je nesrećnu devojku surovo pretukao.

Očevici su rekli da su videli jednog mladića kako je ušao u zgradu u blizini, a Grgić je, prateći krvave tragove, došao do stana na trećem spratu i počinioca ovog krivičnog dela. Kada su ušli u stan zatekli su razjarenog mladića koji je, usled uticaja alkohola i narkotika, krenuo agresivno na njih. Kasnije se ispostavilo da je mladić zaista hteo da ubije svoju devojku batinama, i verujući da je to uradio, njeno telo je bacio na ulicu.

Devojci je samo pukom srećom spasen život, zahvaljujući brzoj intervenciji Grgića i njegovih kolega.

Građani Beča imaju šansu da glasaju do 24. februara, a dodela nagrada predviđena je za 12. mart.

Grgić je rekao da će, ako pobedi, nagradu posvetiti svojim roditeljima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    18. februar 2020 | 14:20

    Bravo momak, svaka čast. Posebno me impresionira hapšenje 40 migranata. Dođi malo u Srbiju da naučiš i obučiš ove naše u vezi tih stvari. Živ bio.

  • M.K.

    18. februar 2020 | 14:32

    Bravo i postovanje Inspektore 🙏❤ glasacu i ja za tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA