Obrt u istrazi: Beba iz Atine nije preminula od silovanja, obdukcioni nalaz otkrio jezive detalje

U obdukcionom nalazu se nigde ne pominje seksualno zlostavljanje deteta

  • 3
Beba photo: unsplash

Jedanaestomesečna beba iz Atine, koja je preminula u nedelju pod još nerazjašnjenim okolnostima, navodno nije preminula od seksualnog zlostavljanja kako se prvo mislilo.

Čitav svet je u nedelju potresla vest da je jedanaestomesečna beba, koja je navodno preminula od encefalitisa, silovana. Policija je privela roditelje na ispitivanje, ali par nije želeo da govori puno o tome šta se dešavalo u njihovom stanu u naselju Zoografu, a prema navodima policije nisu izgledali previše potreseno zbog svega što se dogodilo.

Međutim, u obdukcionom nalazu koje je danas stiglo u grčko tužilaštvo, nigde se ne pominje seksualno zlostavljanje deteta i da je to uzrok smrti.

U izveštaju patologa navedeno je da je polni organ deteta netaknut, te da nije primećeno da dete ima povrede na telu. Ipak, navedeno je da je detetu strano telo, tačnije tup predmet guran u analni otvor.

"Uzrok smrti bebe biće ustanovljen nakon svih forenzičkih ispitivanja", navedeno je u saopštenju.

Izvori tvrde da je obdukcija pokazala da je bilo seksualnog zlostavljanja deteta, ali da to iz nekog razloga nije decidno navedeno u izveštaju, te i da se veruje da je uzrok smrti bebe prestanak rada srca.

S obzirom na to da nema oštećenja polnih organa, lekari navodno ne mogu da okarakterišu slučaj kao silovanje. Sumnja se i da su povrede na analnom otvoru nastale kao posledice neadekvatnog davanja leka za hipokalcemiju od koje je dete bolovalo.

Roditelji (ne) sarađuju sa policijom

Policija je navela da je preminula beba dete bračnog para iz Sirije, koji je u Grčku stigao pre 2 godine. Par ima troje dece - devojčice bliznakinje, od kojih je jedna preminula u nedelju i dečaka.

Kako su naveli grčki mediji, roditelji su nezaposleni i žive od novca koji im donira jedna nevladina organizacija za pomoć izbeglicama. Ispituje se takođe i par koji su ugostili u svom stanu, a koji su takođe izbeglice iz Sirije. Navodno su u pitanju rođaci iz Sirije, a policije je saslušala jednog od njih kao i oca, koji su, navodno, sarađivali sa policijom i ispoštovali su kućni pritvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    18. februar 2020 | 14:19

    Strano telo u analnom otvoru.Pa,to su minstrumi i nista drugo.To samo zatvoriti u rudarsko okno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA