Filmskog reditelja i celu njegovu porodicu ubio koronavirus: Pre smrti molio da ga prime u bolnicu

Čang Kai je bio reditelj u filmskom studiju Hubei. Umro je od posledica virusa kao i njegovi otac, majka i sestra

  • 4
Koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Od posledica novog koronavirusa dosad je umrlo više od 1.800 ljudi. Identitet većine žrtava je poznat, a među žrtvama u Kini se nalazi i nekoliko tamošnjih poznatih ličnosti. Tragedija je pogodila porodicu filmskog reditelja Čanga Kaija, te je život izgubio on i cela njegova porodica.

Čang Kai je bio reditelj u filmskom studiju Hubei. Umro je od posledica virusa kao i njegovi otac, majka i sestra.

Poruka, koju je navodno on napisao i prosledio preko prijatelja, otkriva kroz koje teškoće je ovaj 55-godišnjak prošao pre svoje smrti, navodi BBC.

Celu poruku je objavio sajt Kaiksan i u njoj se navodi da se njegov otac srušio sa temperaturom, kašljem i da je imao poteškoće sa disanjem.

- Odveden je u mnoge bolnice na lečenje, ali rečeno mu je da slobodnog kreveta nema. Bili smo veoma razočarani i otišli kući. Bezobzirni virus je takođe proždirao moju ženu i moje telo. Išao sam u razne bolnice i molio. Krevete je bilo teško naći... mi smo niko. Propustili smo priliku za izlečenje, a dah mi je bio slab - naveo je on.

Čang Kai i njegova supruga su kasnije primljeni u bolnicu, ali prema lokalnim izveštajima, njegovo stanje se previše pogoršalo.

Umro je 14. februara, a supruga se još borila sa bolešću. Iza sebe je ostavio sina koji studira u Velikoj Britaniji.

Istog dana umrla je i njegova sestra.

Čang je 1989. godine upisao školu novinarstva na Univerzitetu Vuhan gde je studirao fotografiju, a po završetku studija se pridružio filmsko studiju.

Studio je pohvalio Čanga za njegov doprinos razvoju, rekavši da je bio uvažen kolega i da je njegova smrt bila bolan gubitak.

Među žrtvama koronavirusa nalaze se i direktor bolnice u Vuhanu Liu Ziming, doktor Li Venliang, koji je prvi upozorio na koronavirus, slikar Liu Šoksiang, naučnik Duan Žengčen i bodibilder Ku Džun.

Video: Strašan snimak iz Kine: Žena vrišti dok je stavljaju u metalnu kutiju jer sumnjaju na koronavirus

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA