≫ 

Srpkinja (26) umrla od svinjskog gripa u Bahreinu

Ministarstvo spoljnih poslova pruža pomoć njenoj porodici u rešavanju administrativnih procedura i transporta tela u Srbiju, naveo je Dačić

  • 11
Korona virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Državljanka Republike Srbije J.T. (26) preminula je nakon tronedeljnog lečenja u bolnici u Bahreinu od posledica takozvanog "svinjskog gripa" (H1N1), saopštio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ministarstvo spoljnih poslova pruža pomoć njenoj porodici u rešavanju administrativnih procedura i transporta tela u Srbiju, naveo je Dačić u izjavi za javnost.

On je istakao da je Ambasada Srbije u Kuvajtu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Bahrein, bila u stalnom kontaktu sa porodicom naše pokojne državljanke, tokom lečenja u bolnici u Bahreinu, i obaveštavala je o zdravstvenom stanju, budući da je svakodnevno komunicirala i sa osobljem bolnice.

- Iako još nismo zvanično obavešteni od vlasti Bahreina o smrti naše državljanke, već samo od bolnice u kojoj je lečena, preduzeli smo sve pripreme za dolazak i boravak njene porodice u Bahreinu, obezbeđene su vize za članove porodice za Bahrein, kao i oko organizacije transporta posmrtnih ostataka u Srbiju - rekao je Dačić.

Ministarstvo spoljnih poslova, naveo je Dačić, nastaviće da preduzima sve potrebne mere u cilju što bržeg okončanja administrativnih procedura pred bahreinskim organima, kako bi se izdala sprovodnica i omogućio transport posmrtnih ostataka naše državljanke u Srbiju.

Evakuacija Srba sa kruzera

Govoreći o evakuaciji naši građana iz područja pogođenih koronavirusom, Dačić rekao je da se država Srbija od početka angažovala na pomoći našim državljana koji su u bili ili su još u Kini.

- Nije ih bilo mnogo u tom regionu Vuhana gde je izbila zaraza, bilo ih je petoro, pa se još jedan prijavio. Četvorica su donela odluku da se evakuišu i to smo im omogućili preko Francuske - naveo je ministar.

Poručio je da je Ministarstvo otvoreno za pozive svih državljana Srbije koji imaju određene probleme u bilo kojoj zemlji na svetu i naglasio da, gde god može, država pomaže i za to odvaja sredstva iz tekuće budžetske rezerve.

Naveo je i da je na kruzeru "Diamond Princess" kod Jokohame, koji je u karantinu zbog koronavirusa, dvoje ljudi putnika iz Srbije i 12 članova posade državljana Srbije, koji imaju ugovore sa kompanijama za koje rade.

Objasnio je da članovi posade imaju svoje propise, a da će se država angažovati da pruži pomoć za dvoje putnika ako su zainteresovani.

Video: Počelo je nešto da vas lomi, proverite da li imate grip pre nego što postane kasno

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    18. februar 2020 | 19:37

    Kad vidim kakvih glupaka ima na komentarima muka mi je

  • Tara

    18. februar 2020 | 18:39

    Eto zasto nam je svinjsko meso skupo.

  • Johan

    18. februar 2020 | 18:30

    Preispitajte vi malo bolje slucaj znate li vi sta je Bahrein to je mesto gde arapi iz Saudiske arabije i ostali zemalja dolaze da se provedu tu je klavna prostitucija za arape i alkohola u izobilju prostitutki na svakom koraku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA