Rampa za celu naciju: Moskva zabranila Kinezima da ulaze u Rusiju zbog koronavirusa

Da podsetimo, zvanična Moskva je početkom meseca zatvorila granicu sa Kinom, te je privremeno zabranila i izdavanje radnih viza kineskim građanima

  • 1
Korona virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Ruske vlasti odlučile su da zabrane kineskim državljanima da ulaze u Rusiju zbog smrtonosnog koronavirusa. Prema navodima "Euronjujza", zabrana stupa na snagu 20. februara, a Kinezima neće biti dozvoljeno da putuju u Rusiju iz privatnih, obrazovnih i turističkih razloga.

Da podsetimo, zvanična Moskva je početkom meseca zatvorila granicu sa Kinom, te je privremeno zabranila i izdavanje radnih viza kineskim građanima zbog straha od širenja te infekcije. Rusija je, takođe, odlučila od 3. februara da zaustavi kompletan železnički saobraćaj, a među njima je i direktne linije Moskva - Peking.

Virus ne posustaje

Prema poslednjim informacijama, najmanje 1.875 osoba preminulo je od koronavirusa, dok je preko 73.000 zaraženo. Posebnu pažnju javnosti danas privukla je vest o direktoru bolnice u Vuhanu Liju Žimingu, koji je preminuo od posledica oboljevanja od ove zaraze. Početkom februara, nastradao je kineski doktor, odnosno oftamolog Li Venliang koji je prvi upozorio na opasnost od ovog soja virusa.

Zašto se ćutalo?

U trenutku kada je postalo jasno da se novi koronavirus vrtoglavo širi Kinom, ali i celim svetom, od prošlog meseca postalo je jasno da je nešto pošlo naopako. Zvaničnici u provinciji Hubei, koja se smatra epicentrom širenja zaraze, optuženi su za potencijalno, čak i namerno prikrivanje ozbiljnosti situacije, zanemarujući dokaze da se on širi od osobe do osobe. Kada su to priznali, već je bilo kasno.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA