"Deluje kao veoma dobra osoba, ne znam ga": Tramp pomilovao Roda Blagojevića

Blagojević je od 2012. godine služio kaznu pošto je bio osuđen za političku korupciju, prevaru i iznudu i to samo nekoliko meseci nakon što se pojavio u Trampovom rijaliti programu "Slavni šegrt"

  • 2

Američki predsednik Donald Tramp pomilovao je danas bivšeg guvernera Ilinoisa Roda Blagojevića (63) koji je bio osuđen na 14 godina zatvora zbog korupcije, navodeći da je ta kazna "smešna".

-Da, pomilovali smo Blagojevića. Odležao je osam godina u zatvoru, to je mnogo vremena. Izgleda kao veoma dobra osoba, ne znam ga - rekao je Tramp novinarima u Beloj Kući.

Blagojević je od 2012. godine služio kaznu pošto je bio osuđen za političku korupciju, prevaru i iznudu i to samo nekoliko meseci nakon što se pojavio u Trampovom rijaliti programu "Slavni šegrt".

Bivšem demokratskom guverneru Ilinoisa stavljalo se na teret da je pokušao da proda mesto u Senatu, koje je ostalo upražnjeno odlaskom Baraka Obame. Poslednju mogućnost za žalbu Blagojević je iskoristio 2018. godine i izgledalo je da će ostati iza rešetaka do 2024. godina, kada mu je isticala kazna.

Njegova supruga Peti je 2018. godine putem medija pozvala Trampa da interveniše, hvaleći predsednika i povezujući istragu protiv svog supruga sa istragom specijalnog tužioca Roberta Malera o navodnoj umešanosti Rusije u predsedničke izbore 2016. godine.

Tramp je još prošle godine razmatrao slučaj

 

U avgustu prošle godine Tramp je na Tviteru napisao da Bela kuća razmatra Blagojevićev slučaj.

- Rod Blagojević je osuđen na 14 godina zatvora, a odslužio je sedam godina. Mnogi traže da razmotrim mogućnost da mu smanjim tako tešku kaznu - naveo je Tramp.

Presuda Blagojeviću privukla je veliku pažnju, iako su u Ilinoisu četiri od poslednjih 10 guvernera završila u zatvoru zbog korupcije. Blagojević je, naime, osuđen na najdužu kaznu.

Video: Tramp nije hteo da se rukuje sa predsednicom parlamenta, pa mu je pocepala govor

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    18. februar 2020 | 23:08

    Svaka cast Trampu, postupio je Zakonski, Blagojevic je otsluzio veci deo kazne?! A, i ljudski, Trampu kapa dole, Bog ce ga nagraditi za Drugi mandat, ziveo na mnogaja ljeta.

  • Čiča

    19. februar 2020 | 07:45

    Bogu fala. Brinuo sam za Roda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA