"Kosovo je Srbija": Česi protestovali protiv nezavisnosti Kosova i NATO bombardovanja 1999.

Demonstranti, koji su držali srpsku zastavu sa natpisom "Kosovo je Srbija" su podsetili da su Česi 1999. godine protestovali protiv NATO agresije na Srbiju i izrazili neslaganje sa tom akcijom

  • 10
Prag

Fotografije: Pixabay

Organizacija Prijatelji Srba na Kosovu organizovala je u centru Praga miran protest sa kojeg je poručeno da je Kosovo sastavni deo Srbije. Učesnici skupa, koji je održan juče, na godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, naveli su da protestuju zbog "krađe Kosova od Srbije" i ukazali da je prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN južna srpska pokrajina sastavni deo Srbije.

Demonstranti, koji su držali srpsku zastavu sa natpisom "Kosovo je Srbija" su podsetili da su Česi 1999. godine protestovali protiv NATO agresije na Srbiju i izrazili neslaganje sa tom akcijom, koja je izvedena, kako su naveli, uz sramnu podršku tadašnjeg češkog predsednika Vaclava Havela.

- Kada su Albanci, zahvaljujući međunarodnom pritisku zauzeli srce Srbije, Kosovo, a Česi su ponovo pokazali podršku srpskoj braći i sestrama. Moto Kosovo je Srbija poznat je svim fudbalskim navijačima u Češkoj. Da, Kosovo je Srbija - poručeno je s ovog skupa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA