Dva puta prevario smrt: Prolaznik žrtvovao život da bi spasio davljenika iz zaleđenog jezera

Hrabri čovek nije dozvolio da njegov sugrađanin nastrada u hladnom jezeru

  • 0

Policija Čikaga zabeležila je snimak spasavanja muškarca koji je ostao zaglavljen u vodi zaleđenog jezera.

Incident se dogodio protekle subote, na prostoru između auto-puta i jezera Mičigen. Na snimku se vidi čovek koji uprkos velikoj hladnoći trči pored bankine. Stao je kada je ugledao osobu koja se nalazi u hladnoj vodi, zarobljena u ledu. Odmah je pokušao da zaustavi automobile, ali se vozači nisu obazirali na njegovu signalizaciju.

Kada je shvatio da uzalud maše rukama, odlučio je da rizikuje sopstveni život. Preskočio je ogradu auto-puta i otrčao do prve govornice kako bi pozvao hitne službe.

Snimak prikazuje nesrećnog čoveka koji rukama pokušava da ostane na površini ekstremno hladne vode. Mediji javljaju da je reč o dvadesetdvogodišnjem mladiću. Dan koji je prethodio incidentu zvanično je najhladniji tokom ove zime u Čikagu.

Ubrzo je stigla pomoć, a osoblje zaduženo za hitne intervencije izvadilo je utopljenika na obalu. Snimak prikazuje kako nepomično leži na snegu, a potom ga Hitna pomoć stavlja na nosila i odnosi do saniteta, piše People.

Policija je saopštila da je čovek sa ozbiljnim povredama primljen u lokalnu bolnicu. Spasen je zahvaljujući plemenitosti slučajnog prolaznika i brzoj reakciji jedinice marinaca i vatrogasaca Čikaga.

- Specijalnu zahvalnost upućujemo muškarcu koji je uočio ugroženog sugrađanina i na vreme pozvao pomoć. Pozivamo građane da nas obaveste svaki put kada vide da se nešto čudno događa njihovoj blizini - saopštila je policija.

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA