Objavljen dosad neviđeni snimak narko-bosa: El Čapo daje otiske prstiju u zatvoru, čuvari ga šišaju

Kako se vidi na snimku, El Čapo nosi zatvorsku uniformu sa brojem 3870 i čuje se kako odgovara na pitanje policajaca dok mu premazuju ruku za davanje otisaka

  • 0

Najpoznatiji meksički narko-bos Hoakin Guzman, El Čapo, koji je osuđen na doživotnu robiju, pojavljuje se na dosad neobjavljenom snimku na kom se vidi kako u pritvoru daje otiske prstiju. Snimak je iz 2016. godine.

Kako se vidi na snimku, El Čapo nosi zatvorsku uniformu sa brojem 3870 i čuje se kako odgovara na pitanje policajaca dok mu premazuju ruku za davanje otisaka.

- Nadimak? El Čapo. Zanimanje? Farmer - kaže El Čapo.

Takođe, El Čapo kaže da ima 58 godina, da ima završenu osnovnu školu, da nosi pantalone broj 34. Na pitanje ko mu je žena kaže da je oženjen Alehandrinom Salazar, ali da živi sa Emom Koronel.

Snimak je star četiri godine i objavljen je ove nedelje. El Čapo se, da podsetimo, sada nalazi u zatvoru u SAD gde služi doživotnu robiju.

Snimak je objavio sajt Latinus i traje sedam minuta, a nastao je u zatvoru Altiplano u Meksiku 2016. godine. Tako je zabeležen trenutak njegovog zatvaranja posle dva prethodna bekstva iz meksičkih zatvora.

Kako navodi "Dejli mejl" zasad nije poznato kako je Latinus došao do snimka ili zašto ga objavljuje baš sad.

Takođe, objavljeno je i nekoliko fotografija na kojima se vidi kako čuvari šišaju El Čapa i briju mu brkove.

Guzman je izručen SAD 2017. godine gde je osuđen za trgovinu tone kokaina, heroina i drugih opijata kao vođa kartela Sinaloa.

On je prošle godine prebačen iz zatvora u Njujorku u jedan od najbezbednijih zatvora u SAD. Meksičkog narko-bosa su, naime, letos prebacili helikopterom u zatvor Florens u Koloradu.

U pitanju je kaznena ustanova sa maksimalnim obezbeđenjem, iz koje niko nikad nije pobegao.

El Čapo, Ema Koronel, suđenje Foto: Tanjug/AP

Izolovan od svih

El Čapo je, navodno, smešten u najizolovanijem delu zatvora, u kojem niko ne sme da ga poseti, a s obzirom na to šta se sve El Čapu stavlja na teret, teško da će više ikada ugledati svetlost dana, a da nije kroz rešetke.

Narko-bos nije mogao ni sa ćerkom da proslavi njeno venčanje. Iako su na slavlju bili članovi El Čapovog kartela, mlada je morala da se zakune na večnu ljubav svom izabraniku bez očevog blagoslova.

Alehandrine se nedavno udala, a da bi što manje osetila neprisustvo oca, El Čapova prva žena Marija je uskočila umesto njega i preuzela na sebe brojne obaveze, poput plesa oca i ćerke.

Alehandrina se udala za Edgara Cazaresa na privatnoj ceremoniji u katerdrali u meksičkom Kulijakanu, u kojem je osnovan Sinaloa kartel, a ispred crkve bila su parkirana luksuzna oklopna vozila.

Svi još traže Čapove milijarde

Koliko je meksički narko-bos zaista bio moćan, govori i činjenica da se od njegovog hapšenja trgovina drogom iz Meksika u SAD drastično smanjila. 

Njegov kartel Sinaloa se zaista urušio, a frakcije koje su se stvorile El Čapovim hapšenjem, međusobno se bore za prevlast. Kontrolu pokušava da zadrži jedan od El Čapovih glavnih saradnika Imael "El Maho" Zambada.

Video: Pao El Čapo mlađi: Uhapšen sin najvećeg narko bosa današnjice

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA