≫ 

Princu je danas rođendan, ali prvi put se zastave ne vijore u njegovu čast

Na zvaničnoj Instagram stranici kraljevske porodice objavljene su dve fotografije "najomiljenijeg sina kraljice", jedna kad je bio beba i druga koja je njegov zvanični portret

  • 0
Princ Endru Foto: Instagram/theroyalfamily

Kraljica Elizabeta II, Bakingemska palata i vojvotkinja od Jorka čestitali su na društvenim mrežama princu Endruu 60. rođendan objavljivanjem njegovih fotografija. Ovaj njegov rođendan je, međutim, mnogo drugačiji od svih prethodnih.

Na zvaničnoj Instagram stranici kraljevske porodice objavljene su dve fotografije "najomiljenijeg sina kraljice", jedna kad je bio beba i druga koja je njegov zvanični portret.

- Na današnji dan 1960. godine, princ Endru je rođen u Bakingemskoj palati. On je prvo dete koje je rodio vladajući monarh u 103 godine. Srećan rođendan vojvodi od Jorka - navela je Bakingemska palata.

U međuvremenu je i Sara Ferguson (60) objavila fotografiju svog bivšeg muža kako se odmara kod kuće sa dva psa.

Međutim, prinčev rođendan je u senci skandala koji je izbio prošle godine, a koji se odnosi na njegovo prijateljstvo sa ozloglašenim milijarderom pedofilom Džefrijem Epstajnom.

On se zbog optužni na njegov račun povukao sa dužnosti, a zvanične institucije neće danas vijoriti zastavu u čast obeležavanja rođendana, a on takođe neće da biti unapređen u admirala.

 
 
 
View this post on Instagram
Happy 60th Birthday to Andrew @alexbramallA post shared by Sarah Ferguson (@sarahferguson15) on

Takođe, neće biti nikakve zabave u Bakingemskoj palati, iako je planirana porodična večera u njegovom domu na kojoj će pristvovati desetak ljudi, uključujući bivšu suprugu i ćerke, princeze Beatrisa i Evgenija.

Ipak, zvona na Vestminsterskoj opatiji će zvoniti.

Da podsetimo, princ Endrju je u novembru prošle godine dao intervju za BBC, u kojem je pokušao da opravda svoje prijateljstvo sa Epstajnom. Priznao je da je bio u njegovoj vili tri dana u 2010. godini, nakon što je Epstajn osuđen za seksualne prestupe nad maloletnicama. I protiv princa su podnesene optužbe za seksualno uznemiravanje maloletnica.

Video: Prvo pojavljivanje princa Harija posle napuštanja kraljevske porodice

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA